Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

A megyei önkormányzat is segít a bajbajutottakon

Táplánypuszta - Hat lakásos sorház égett ki Táplánypusztán pénteken hajnalban. A 24 lakó, köztük 12 gyerek otthona lakhatatlanná vált. A töltéstavai önkormányzat reggeli ülésén úgy döntött, gyorssegélyben részesíti a károsultakat. Délelőtt a megyei önkormányzat is felajánlotta a segítségét.
Péntek hajnalban kapott lángra a sorház teteje. A tűzoltók öt tűzoltókocsival és öt vízszállító járművel érkeztek a Táplánypusztára.
A megyei önkormányzat is a bajbajutottak segítségére sietett

A mai napon tűz ütött ki a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthon szomszédságában. Az eset miatt reggel 6.30 óta folyamatos egyeztetést folytattunk az érintett szervekkel. Annak ellenére, hogy a tűz a mi épületeinket és ellátottjainkat nem érintette, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat mégis szolidaritást vállal az érintett családokkal.

Ezért két család számára – maximális lehetőségeink szerint – szükséglakást, szükség-elhelyezést  biztosítunk féléves időtartamra az intézmény területén. Emellett  valamennyi, a tűzkárban érintett család minden tagja  számára – két héten keresztül - napi egy adag meleg ebédet biztosít a megyei önkormányzat a saját költségére. Ez idő alatt folyamatos egyeztetést folytatunk az érintett település, Töltéstava polgármesterével az esetleges további segítségnyújtásról.

2007. november 9. péntek 10.45

Kara Ákos -
a megyei közgyűlés alelnöke

Töltéstaván - ahová közigazgatásilag Táplánypuszta tartozik - kora reggel ülésezett a helyi képviselő-testület és arról döntöttek, hogy gyorssegélyt adnak a tűz károsultjainak.

Kora reggel Töltéstaváról az önkormányzat munkatársai átmentek Táplánypusztára, hogy megvizsgálják, hány családot kell elhelyezni, illetve milyen segítséget nyújthatnak a károsultaknak. A sorházban élő hat család tagjai - közülük 12 gyerek - került az utcára. Egy lakás égett ki, de mivel a tető is lángolt, az oltáshoz használt víz eláztatta a többi lakást. A lakások így a füst és a víz miatt lakhatatlanná váltak.

A szomszédban található Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthonban az intézmény fenntartója, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat meleg ebédet és két család számára szállást ajánlott fel az otthonuk elhagyására kényszerült lakóknak.

Két család délutánra már el is foglalta ideiglenes új lakását az otthonban, a többieket a barátok, ismerősök, helyi lakosok fogadják be.

A házhoz autókat is küldtek az önkormányzattól a megmaradt értékek megmentésére. Biztosítása csupán egy családnak volt.

Korábban arról adtunk hírt, hogy a tűzesetet bejelentő lakót nem találták. Azóta már többen látták a faluban a sorház huszonnegyedik lakóját - kormosan, füstös ruhában -, akit a tűz oltásakor még nem találtak. A férfit a rendőrség délután kettőkor tudta kihallgatni. Elmondása szerint alaposan megrakta a kályháját, aztán már csak arra emlékezett, hogy tűz van és hívta a tűzoltókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gt9Lh3

Ma előfordul, hogy naponta többször kell bebizonyítanunk különféle gépeknek és szoftvereknek, hogy… Tovább olvasom