Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A Magyar Érdemrend Középkeresztjét kapta Peter Kössler, az Audi korábbi győri gyárigazgatója

Peter Kössler szavai szerint a kitüntetés a teljes Audi Hungária csapatot illeti, és jelképezi a bizalommal teli együttműködést Magyarországon.
A Magyar Érdemrend Középkeresztjével tüntette ki Peter Kösslert, az Audi AG. termelésért és logisztikáért felelős igazgatósági tagját, korábbi igazgatósági elnökét a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.
Szijjártó Péter az átadásakor hangsúlyozta: Peter Kössler győri gyárigazgatói időszakában meghozott döntéseiből a magyar gazdaság és a magyar emberek is profitáltak.  
Peter Kössler és Szijjártó Péter.
Ezek az évek jelentős mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy az ágazat a magyar gazdaság zászlóshajója, Magyarország pedig a kontinentális autóipar egyik fellegvára lett. Az autóipari teljesítmény jelentős részét az Audi adja, Magyarországnak fontos, hogy az Audi felső vezetésébe, legfontosabb döntéshozó testületébe kerülő szakember Győrből érkezett - mondta.
 
Hangsúlyozta: az Audi és Magyarország az elmúlt 25 évben közös sikertörténetet írt, a világ legnagyobb motorgyárát üzemeltető cég Győrben évi közel 2 millió motort készít.  

Peter Kössler köszönetet mondott a kitüntetésért, amely szavai szerint a teljes Audi Hungária csapatot illeti, és jelképezi a bizalommal teli együttműködést Magyarországon.

Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség, a HIPA elnöke arról beszélt, hogy az autóipar sikerének szilárd alapjait elsősorban az Audi magyarországi gyáregységének több mint 20 éves jelenléte biztosítja, folyamatos fejlesztései kiemelkedően hozzájárultak a magyar gazdaság teljesítményének növekedéséhez.  

A magyar autóipar első számú vállalata 1993 óta több mint 8 milliárd eurót fektetett be Magyarországon. Az Audi Hungária több mint 11 500 embert foglalkoztat Győrben, közvetve 30 ezer embernek nyújt megélhetést a régióban. Hozzátette: 2015 óta, Peter Kössler vezetésének köszönhetően, a győri üzem a konszern az egyik legmodernebb gyára.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Közút is készül a télre a megyében: a kerékpárutak is hozzájuk tartoznak - fotók, videó

A Közút is készül a télre a megyében: a kerékpárutak is hozzájuk tartoznak - fotók, videó
A számok nem változtak a megyében: 5 telephelyről veszik majd fel a versenyt a havazással és az ónos… Tovább olvasom