Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

A lipóti önkétes tűzoltók tucatnyi serleggel tértek haza

A szombati versenyen a legjobban Lipót község férfi és ifjúsági fiú önkéntes csapatai szerepeltek, de Fertőszentmiklós női versenyzői, Győrújbarát, Rábacsanak és Bágyogszovát ifjú, és gyermek versenyzői is a képzeletbeli dobogó felső fokára állhattak.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség szeptember 9-én, szombaton már negyedik alkalommal szervezte meg a körzeti versenyen kategóriájukban legjobb eredményt elért csapatoknak a II. fokozatú gyermek-, ifjúsági- és felnőtt önkéntes tűzoltóversenyt Sáráspusztán.

Célunk a hagyományok ápolása, az egyesületek utánpótlás nevelésének elősegítése. Az egyesületek tagjai feladataikat önkéntesként, munkabér nélkül, szabadidejük terhére teljesítik.

A versenyt Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója nyitotta meg, és üdvözölte a résztvevő, közel harminc csapatot, majd sportszerű versenyzést kívánt.

A versenyzők indulási sorrendje sorsolás útján dőlt el, majd a verőfényes napsütéses időben, párhuzamosan  megkezdődött a viadal kismotorfecskendő szerelés és a váltófutás versenyszámokban.

A versenyen 28 csapat vett részt három – gyermek, ifjúsági, felnőtt - korcsoportban, hat kategóriában. A rendezvény jó hangulatban zajlott, mindenki sportszerűen küzdött a dobogós helyekért. A csapattagok lelkesen buzdították egymást, több településről a polgármesterek is elkísérték az önkénteseket, s a helyszínen szurkoltak értük. A szombati versenyen a legjobban Lipót község férfi és ifjúsági fiú önkéntes csapatai szerepeltek, de Fertőszentmiklós női versenyzői, Győrújbarát, Rábacsanak és Bágyogszovát ifjú, és gyermek versenyzői is a képzeletbeli dobogó felső fokára állhattak.
 
A lipóti önkétes tűzoltók tucatnyi serleggel tértek haza


Az eredmények kategóriánként: 

Gyermek lány kategória: 

4. helyezett: Pereszteg csapata
3. helyezett: Fertőszentmiklós
2. helyezett:  Dunakiliti
1. helyezett: Bágyogszovát csapata

Gyermek fiú kategória:
4. Pereszteg
3. Osli
2. Győrszemere
1. Rábacsanak csapata

Ifjúsági lány kategória:
5. Bágyogszovát
4. Tét
3. Fertőszentmiklós
2. Dunakiliti
1. Győrújbarát csapata

Ifjúsági fiú kategória:
5. Öttevény
4. Csorna
3. Győrújbarát
2. Fertőszentmiklós
1. Lipót csapata 

Felnőtt női kategória:
5. Kunsziget
4. Mosonszolnok
3. Rábacsanak
2. Völcsej
1. Fertőszentmiklós csapata 

Felnőtt férfi kategória:
5. Rábacsanak
4. Völcsej
3. Győrújbarát
2. Fertőszentmiklós
1. Lipót csapata 

A huszonnyolc csapat közül összesített csapatversenyben I. helyezett: Lipót felnőtt férfi csapata lett. 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egy vándorserleget ajánlott fel a 800 liter/perces kismotorfecskendő-szerelés versenyszámban a legjobb időeredményt elért csapatnak, amely Lipót ifjúsági fiú csapatáé lett az idén. 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság által felajánlott vándorserleget, amely a legjobb összesített időeredményt elérő csapatnak jár, idén ismét a lipóti felnőtt férfi csapat kapta. Mivel ők már harmadszorra nyerték el e címet a serleg végleg náluk maradhat.   

A további számos különdíj közül a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség díjait, amely a legjobb váltófutásért járt, szintén a lipóti férfiak, a legjobb kismotorfecskendő szerelésért járó díjat pedig a lipóti ifjúsági fiú csapat kapta. Így érthető, hogy a mai versenyt az ő örömujjongó hurrázásuk és éneklésük zárta.

A versenyzőktől Vécs Pál a megyei tűzoltó szövetség elnöke búcsúzott, aki megköszönte a csapatoknak a részvételt és a jó hangulatú, sportszerű versenyzést.   

Az önkéntes tűzoltó egyesületek hagyományápoló, fiatalokat nevelő, közösségformáló és tűzmegelőzési funkciót töltenek be, de részt vesznek a helyi közbiztonsági, veszélymegelőzési munkákban is. Az egyesületek működése, az önkéntesség a katasztrófavédelem által támogatott társadalmi érték.

Gratulálunk a versenyzőknek!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Záporok és szél rondíthat bele a szépnek ígérkező vasárnapba

Záporok és szél rondíthat bele a szépnek ígérkező vasárnapba
A Nyugat-Dunántúlon kell számítani záporra, esetleg zivatarra, a Kisalföldön a déli szél okozhat… Tovább olvasom