Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

A Leier Hungária válasza a válságra

Győr - Az innováció a helyes válasz a pénzügyi válságra: a Leier cég központjában szerdán legalábbis bejelentették, hogy forradalmian új téglával lépnek a piacra, áprilisban pedig gyárat avatnak a szlovákiai Kassa mellett.
A Mátratherm Plus elnevezésű, kiváló hő- és hangszigetelő téglát osztrák és német együttműködéssel fejlesztették ki, a devecseri gyárban állítják elő és áprilistól lesz kapható. A tájékoztatón részt vevő szakemberek – Komlós Andor ügyvezető, dr. Fátrai György, a Széchenyi-egyetem docense, Sólyom Péter épületenergetikai tanácsadó és Vraskó Zsolt gyárigazgató – elmondták, hogy az új fejlesztésű téglából épülő házak külső hőszigetelés nélkül is teljesíthetik a legmodernebb energetikai szabványokat. A 44-es Mátratherm Plus blokkokból a megfelelő hőszigetelő habarccsal 0,23-as hőátbocsátási tényezőjű fal rakható, ez akár az úgynevezett önfenntartó vagy passzív házak üzemeltetéséhez is megfelelő. Mivel a külső – lég- és párazáró – hőszigetelés elhagyható, a lakás egészségesebb lesz, a drágább tégla többletköltsége viszont már az építkezés alatt megtérül.

A tájékoztatón bejelentették a Kaiserstein termékcsalád márciusi bevezetését is. A cég válságra adott egyik válasza, hogy az ausztriai Kaisersten termékeiért nem euróval, hanem magyarországi Leier-termékekkel fizet, így megőrizheti a munkahelyeket mindkét országban, és erősítheti piaci jelenlétét Közép-Európában. Komlós Andor ügyvezető elmondta, a szlovákiai Kassa közelében áprilisban új téglagyárat avatnak, ott szintén az új falazóblokkokat égetik ki.

Olvasóink írták

  • 2. ttt111 2009. március 06. 16:52
    „a válasz egyszerű..nem érné meg ide telepíteni...maygarország helyzete..hogyis mondjam ..bizonytalan...mert bizonyos politikusok nem képesek együttműködni..itt nem külön pártokra gondolok..az összes..egyik kutya másik eb”
  • 1. kamikaze 2009. március 06. 07:36
    „ez mind szép és jó de miért nem magyarországra telepitik a gyárat??????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Létezik-e tuti biztos állás? Utánajártunk

Győr-Moson-Sopron megye – Napjainkban tudunk-e még olyan munkáról, mely biztos, vagy csak… Tovább olvasom