Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

A legtöbben Győrött maradnának

A Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület vasárnap nyitotta meg a hagyományos SZE-napok programsorozatot.
Kikapcsolódást és hasznos tájékozódást segítő programok egész sora várja ma estig a Széchenyi-egyetem hallgatóit. A háromnapos, névadóról elnevezett rendezvényen a fiatalok többsége úgy nyilatkozott: tanulmányai végeztével is a kisalföldi megyeszékhelyen szeretne maradni.

A Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület (GYEKE) vasárnap nyitotta meg a hagyományos SZE-napok programsorozatot, ami ma este ér véget. Az idei rendezvény részeként a Mediawave, a Fényírók Fesztiválja több eseménye is a Széchenyi István Egyetem campusán kapott otthont.

A háromnapos program keretében egészségügyi, keleti spirituális, informatikai, kézművessátrak is várják az érdeklődőket, s ismét bemutatkozik a Stephanus Lovagrend. Emellett több bank, gazdasági társaság befektetési és hitelfolyósítási kérdésekben információs tanácsadó tájékoztatásokat is tart.

A Kisalföld a rendezvényen a fiataloktól arról érdeklődött, miként gondolják, a megszerzett diplomájuk birtokában mennyire könnyen tudnak elhelyezkedni, illetve hol képzelik el az életüket. A hallgatók döntő többsége nem szeretne hazamenni, Győrött lát lehetőséget a boldogulására.

Kiss Ágnes másodéves közlekedésmérnök, Dalocsa Ágnes úgyszintén. A Siklósról és Tatabányáról érkezett lányok mindegyike a kisalföldi megyeszékhelyen szeretne maradni tanulmányai befejezését követően is. Bíznak benne, hogy nem lesz nehéz állást találniuk, mert úgy gondolják, hogy a végzettségüket sok területen tudják majd kamatoztatni.
Jakus Szilárd negyedéves a műszaki informatika szakon. A bábolnai fiatalember érdeklődéssel várja az egyetemi állásbörzét, hiszen ő most végez.

Ő is Győrben szeretne maradni, s reméli, sikerül munkát találnia, bár úgy tapasztalja, hogy az ő szakmájában ez nem lesz könnyű.
Ozsváth Péter másodéves a mérnök-tanári szakon. A kisújszállási fiatalember bár nagyon szereti Győrt, úgy gondolja, hogy nagy valószínűséggel ő azon kevesek egyike lesz, aki hazatér a tanulmányai után. Ennek a család közelsége miatt elsősorban egzisztenciális oka van, másrészt úgy gondolja, hogy a diplomájával ott is el tud majd helyezkedni.

A SZE mai zárónapján a hallgatók véradással segíthetnek embertársaikon, délben a Lloyd moziban a Nyócker című magyar filmet nézhetik meg, míg az egyetemi parkolóban Yamaha motorkerékpárokat ingyenes tesztvezetéssel minősíthetnek.

Délután fél kettőtől shotokan karate, fél háromtól wingtsu harcművészeti, négy órától repülőmodell-bemutatókat tekinthetnek meg az érdeklődők. A székesfehérvári speciális mentők mentési bemutatóját öt órakor a parkolóban tartják. A Stephanus Lovagrend díjátadó ünnepségét este 6 órakor az egyetemi étteremben rendezik.

A Mediawave esti eseménye 8 órakor a Cié Montanaro francia trió fellépése lesz az egyetemi étteremben. A SZE-napok hagyományos záróeseménye az aulában este 10 órakor kezdődő Giccsparty, ahol az Irigy Hónaljmirigy is fellép. A Bahnhofban Funkyparty, Drumboy vs. és Painkiller várják a hallgatókat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pillanatképek a misszióból

Dr. Pellek Sándor győri sebész képeiből kiállítás nyílt afganisztáni missziója során készített… Tovább olvasom