Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 17°C Még több cikk.

A közösség érdeme

– Az életemhez köthető apró, de fontos momentumok motiváltak abban, hogy segítsem a folyóinkért indított népi kezdeményezést – mondta Svejkovszky Ferenc, aki egy győrújbaráti közösség összefogásával körülbelül ezer aláírást gyűjtve támogatta kampányunkat.
– Apám újpesti volt, a Duna-parton nőtt fel: a folyóról sokat beszélt nekem. Erdészeti és faipari egyetemet végeztem, így kötődöm a természethez – mondta Svejkovszky Ferenc, aki 1980 óta Győrújbaráton tanácstag, önkormányzati képviselő, majd alpolgármester is volt. – Az életem úgy alakult, hogy a győri egyetem tanára lettem, így a mindennapjaim a Mosoni-Duna partján zajlottak, sokat voltunk a víz közelében. Később aztán megszülettek az unokáim, s rendszeresen etettük a kacsákat a folyón. A dunakiliti duzzasztómű építését is láthattam, s a folyó elterelése után azt is, hogy a vízcsap a szlovák oldalra került.

Svejkovszky Ferenc: „A köz sorsa mindig is érdekelt, a fontos ügyek érdekében mindig kiálltam, a többiekkel összefogtam.
Svejkovszky Ferenc: „A köz sorsa mindig is érdekelt, a fontos ügyek érdekében mindig kiálltam, a többiekkel összefogtam." Fotó: Mészáros Mátyás

– Sok, az életemhez köthető apró, de fontos momentum motivált abban, hogy segítsem a folyóinkért indított népi kezdeményezést. A köz sorsa mindig is érdekelt, a fontos ügyek érdekében mindig kiálltam, a többiekkel összefogtam – mondta Svejkovszky Ferenc. – A helyi faluvédő és iskolamentő közösség, melynek tagja vagyok, a Kisalföld kampánya mellé állt: barátokat, ismerősöket, egykori évfolyamtársakat is megkerestünk. Körülbelül ezer aláírást gyűjtöttünk össze, ami hangsúlyozom, nemcsak az én, hanem az egész közösség érdeme – tette hozzá.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eddig két autós használta az elektromos töltőt a győri parkolóházban

Az áprilisi átadás óta kétszer vették igénybe autósok a Jókai úti parkolóház töltőállomását -… Tovább olvasom