Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

A kórház körüli parkolási káoszt orvosolnák Győrben

Ha hihetünk a szemünknek, márpedig miért ne hihetnénk, akkor belátható időn belül megoldódhat Győrben az adyvárosi lakótelep és a Petz-kórház parkolási problémája.

Egyelőre muszáj feltételes módban fogalmazni, hiszen ahhoz, hogy a látványtervekből kész épületek legyenek, sok pénz kell. Mindjárt azt is megtudják, mennyi, de előtte leszögezhetjük: az a tény, hogy a Kisalföld elsőként leközölheti ezeket a látványterveket, arra enged következtetni, hogy az önkormányzat látja ennek a pénznek a lehetséges forrását. S az sem lehet vita tárgya, hogy az adyvárosi és a kórházi parkolás gondját nem lehet tovább odázni.

Kezdjük a kórházzal, mert ez a kérdés a teljes megyét érinti. A győri Petz-kórház Vasvári Pál utcai telephelyére a pszichiátria kivételével átköltöztettek már minden aktív osztályt a Zrínyi utcából. Mindez azt is jelenti, hogy a beteg- és a látogatói forgalom is jelentősen megemelkedett az elmúlt lassan két évben. A Kisalföld nemegyszer írt a problémáról: a délelőtti órákban szinte lehetetlen parkolót találni, de ennek csak részben a betegforgalom az oka. A Vasvári Pál utcai parkoló a szomszédos plázába látogatók, illetve a környező tízemeletesekben élők autóitól is eleve kihasznált.

A szakemberek és az érintettek eddig is azt mondták, hogy a meglévő nagy parkolót kellene bővíteni...

A látványtervek alapján a kórháznál a nagy parkolóban három szinten parkolhatnának az autók...
A látványtervek alapján a kórháznál a nagy parkolóban három szinten parkolhatnának az autók......nem messze tőle az adyvárosi lakótelepen 156 új parkoló létesülne, praktikus és szép megoldással.
...nem messze tőle az adyvárosi lakótelepen 156 új parkoló létesülne, praktikus és szép megoldással.

A tervezett kórházi parkolóbővítésről Radnóti Ákos adyvárosi önkormányzati képviselő elmondta: a most meglévő körülbelül 150 hely mellé 142-t lehetne építeni. A parkolólemez (ez a hivatalos neve) földszint plusz kétszintes lenne, a megvalósítása pedig mintegy 441 millióba kerülne.

Nem messze épülhet a másik parkoló is. Erre a problémára sem kell nagyon emlékeztetni magunkat, mert szintén sűrűn emlegettük olvasóinkkal együtt.
Adyvárosban a munkaidő után a lakók sokszor csak körözések árán vagy szabálytalanul tudnak megállni. A Kuopio park eleje már megszépült a körforgalomnál. A játszótér utáni, eddig meglehetősen elhanyagolt részén épülne a másik lemez: ahogy látják is, ez egyszintes lehet, a tetején pedig látványosan pótolnák azt a zöldfelületet, amelyet a parkolóépítés miatt elvennének. Így a beruházással két fejlesztés is egyszerre valósulhatna meg. Ennek a tervezett költsége közel 750 millió forint és szintén égető problémát oldana meg. A beruházással 156 új parkoló létesülne.

A kérdés nyilván az, hogy mikor? Radnóti Ákos azt mondta, ebben az ötéves ciklusban szeretnék megoldani. A város számít kormányzati pénzre, de nézi a lehetséges pályázati lehetőségeket is. A fejlesztéshez a lakosság bevonását is tervezik – a városrészben a képviselők eddig is gyűjtötték az ott élők véleményét, kéréseit. Ígérik, erre most is sort kerítenek. Ez a cikk ehhez az első lépcső: az olvasók, a győriek most látják először a terveket, a folytatás kulcskérdés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriási gödör Adyvárosban - fotók

Az adyvárosi gödörre nyugodtan aggathatjuk az XXL-es jelzőt: átmérője közel 10 méter. Az ok: közel… Tovább olvasom