Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

A Kisalföld utánajárt, hol a gyerekek pénze

"Szeretném tudni, hogy egy győri szakiskolában miért tartják vissza a tanulóknak járó - nyári gyakorlat utáni - pénzt? Itt van az október és az én gyerekem abból akart magának kabátot venni. A nekik járó pénz visszatartása nemcsak etikátlan, de szerintem jogtalan is." - Egy szülő, akinek nem tetszik, ha gyerekeket vernek át aláírással érkezett szerkesztőségünkhöz egy SMS.
Horváth Miklósné, a győri Gábor László Műhelyiskola igazgatója a Kisalföld érdeklődésére elmondta: az intézmény tanulói nyaranta négy hetet töltenek szakmai gyakorlattal. A munka igazolása feltétele a következő évfolyamba lépésnek.

A diákonként 9825 forint járandóság kifizetésének nincs akadálya, amennyiben rendelkezésre áll minden diák adószáma és tajszáma. Ennek azonban a családok együttműködése nélkül nem tudnak eleget tenni, a pénzt pedig, miután sok gyerekről van szó, ésszerű egyszerre kifizetni. Az érintett szülőktől ezért türelmet kérnek, amint minden szükséges adminisztráció megtörtént, ahogy az elmúlt években is, azonnal kifizetik az összeget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgárőrök vigyázzák Révfalu rendjét

Győr - Együttműködését szerződésben rögzítette a győri polgári védelmi kirendeltség és a révfalui… Tovább olvasom