Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

A kerékbilincs csak papíron jó

Lakossági fórumot tartottak a kerékbilincs bevezetésével kapcsolatban, ahol több kérdés felmerült.

A Jókai utcai, Aradi vértanúk úti és Bajcsy-Zsilinszky úti parkolóhelyek október 1-jei megszüntetése után a Belvárosban élőket – akik az éves parkolóbérletet kiváltották – ki és hogyan kárpótolja? Ősztől hol állhatnak meg az autóikkal? Hogyan lehet ellenőrizni amellett azt, hogy a behajtási engedélyeket ne parkolásra használják egyesek? Napközben ugyanis a lakók százhárom szabálytalanul parkoló vagy tilosban megálló autóst számoltak össze...

A keddi lakossági fórumról: a kerékbilincs bevezetésével – ami papíron hatékony megoldás – hogyan tudják elkerülni azt, hogy a tilosban parkoló autót a bilinccsel ne rögzítsék, ahelyett, hogy a szabálytalanságot megszüntetnék?

Nos, a válaszuk: hamarosan a győri közgyűlés elé kerül az a rendeletmódosítási javaslat, amely szorgalmazza, hogy délután hat óra után kora reggelig a megállási tilalmat feloldják azon Belvárosban élők számára, akik az éves parkolóbérletet kiváltották, ezért jogosan szeretnének otthonuk előtt autójukkal megállni.

Behajtási engedélyeket – amelyekből a városban már 1800-at kiadtak – eddig nem lehetett hatékonyan ellenőrizni. Valóban, ezekkel a lapocskákkal ma még sokan visszaélnek, az engedélyt nem ideiglenes megállásra használják, hanem parkolásra. A kerékbilincs bevezetésének épp az a célja, hogy az ilyen szabálytalankodókat megbüntessék. Használatát rendelet szabályozza, amely többek között azt is előírja, hogy a forgalmat akadályozó autóra nem kerékbilincset kell szerelni, hanem azt a helyszínről el kell szállítani.

Az estébe nyúló belvárosi lakossági fórum további kérdéseiről és válaszairól holnap olvashatnak bővebben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idősotthont bővítettek önerőből

Öt éve működtet Vígh István Écsen otthont az idősek számára, három éve alapítványi formában. Tovább olvasom