Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

A jók közül a legjobbak - Átadták a Presztízs-díjakat - fotók

Kilenc újabb cég, szervezet, vállalkozó vehetett át elismerést a csütörtöki Presztízs-díj-átadón Győrben. Az eseményt tizennegyedik alkalommal rendezték meg.
A Presztízs-díj alapítását napilapunk, a Kisalföld kezdeményezte és számos partnert talált ahhoz, hogy évről évre rangos elismerésben részesülhessenek a legkiválóbb vállalkozások, vállalkozók, más szervezetek. A gálán újabb díjazottakkal gyarapodott a Presztízs-díjasok rangos társasága.

A megyei gazdaság és közélet meghatározó személyiségei mintegy háromszázan töltötték meg a fények és a textilek alkotta díszbe öltöztetett egyetemi csarnokot. Az est alaphangját az első zenés produkció adta meg: Trokán Péter szavalt, Szekeres Adrien énekelt. A tizennegyedik díjátadó műsorvezetője, Till Attila arról beszélt, hogy a Kisalföldi Presztízs Díj már 2002 óta bátorít, segít, inspirál.
Átadták a Presztízs-díjakat. Fotók: Bertleff András


Györke Zoltán, a Kisalföldet is megjelentető Lapcom Zrt. vezérigazgató-helyettese köszöntőjében elmondta, hogy a kiadónak nagy büszkeség a Presztízs-díj sikere, az, hogy össze tudta fogni a kezdeményezés érdekében a gazdaság, a közélet számos szereplőjét. Egy olyan ügyért, ami országosan is fontos érték. „A bátor innováció, a vállalkozó szellem, a közösségi szerepvállalás a gazdaság motorja. Jó érzés, hogy a megye ezen kvalitásait évről évre bizonyítják a díjazottak, a vállalkozók sikere segíti a régió, az ország fejlődését" – hangsúlyozta.
Galéria kép


– A jók közül a legjobbakat lehet évente kiválasztani a Presztízs-díjra jelöltek köréből, ez a fejlődés jele – szögezte le Széles Sándor megyei kormánymegbízott. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azzal folytatta: a vállalkozók rájöttek, az együttműködés fontos.

A gálán Presztízs-díjat kapott a közösségi felelősségvállalásért a Méhecske Közhasznú Alapítvány. Elnöke, Székely Márta átvette a Digitáltechnika Kft. különdíját is.

Az innovatív megoldásokért járó díj ezúttal a JCQ Hungary Kft.-t illette meg. A cégképviseletében Kovács Kristóf operatív és üzletfejlesztési vezető vevőiknek, kollégáinak és a Presztízs-díj alapítóinak is köszönetet mondott.
Az év üzletembere díjat Sárközi László egyéni vállalkozónak ítélték oda.

Az év kisvállalkozása kategóriában a díjat a Török Gépipari Kft. érdemelte ki, amelyet Török József és ifjabb Török József ügyvezető igazgatók, apa és fia vezetnek.

Az év vállalkozása kategóriában a ProMinent Magyarország Kft. kapott elismerést. Horváth Ottó ügyvezető vette át a Presztízs-díjat.

A Kamarai Presztízs-díjat Kató Aladár, a Tondach Magyarország Kft. nyugalmazott vezérigazgatója kapta. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ikarosz-díját a Szintézis-Net Kft. nevében Farkas Paul Andor ügyvezető igazgató vette át. Két Ikarosz-oklevelet is kiosztottak, ezt a Darnó-Hús-termékeket gyártó Funkció Kft. nevében dr. Kovács Péter tulajdonos és Kanyóné Princes Gyöngyi ügyvezető igazgató, a Patent Security Zrt. nevében Bauer László, a Patent-cégcsoport egyik ügyvezetője vehette át.

Az év vállalkozása – ProMinent Magyarország Kft.  

Vízkezelés felsőfokon

A ProMinent Magyarország Kft. a német ProMinent GmbH leányvállalata. 1992-es létrejöttét Horváth Ottó ügyvezető alapozta meg. A vállalat gyorsan piacvezetővé vált az ipari vegyszeradagolás technikában, szolgáltatásban, alkatrészek gyártásában. A vízkezelés terén az ipar, a kis- és középvállalkozások, a háztartások és a lakosság számára is elérhetővé tette professzionális megoldásait. Horváth Ottó így látja a sikerhez vezető utat:
Horváth Ottó ügyvezető
Horváth Ottó ügyvezető

– Huszonhárom együtt töltött év, szilárd alapokra épülő törzsgárda, magas minőség iránti olthatatlan vágy, szaktudás és megbízhatóság, amelyek eredményeképpen az álom valóra vált. 

 Az év üzletembere – Sárközi László

Tanulásból sosem elég

Sárközi László 1999-ben indította lakatosipari vállalkozását. Kezdetben kovácsoltvas termékeket állított elő egy alkalmazottal, majd bővítette a palettát alumíniumból és rozsdamentes acélból készült termékekkel. A vállalkozás ma 75 embernek ad munkát, nagyberuházásokban vesz részt belföldön és külföldön egyaránt.
Sárközi László egyéni vállalkozó
Sárközi László egyéni vállalkozó

A folyamatos fejlődés kulcsát Sárközi László a következőben látja: – Fontos, hogy a munkatársak szakmai felkészültsége naprakész legyen, ezért szakmai utakon, rendezvényeken, továbbképzéseken veszünk részt, ahol első kézből megismerhetjük a legújabb technikákat. Sikeres működésünk titka az alkalmazottak szakirányú, magas szintű képzettsége és sokéves szakmai tapasztalata.
Tovább építkeznek a jövőben
A lakatosipari vállalkozást Sárközi László egy istállóból kialakított telephelyen kezdte, ma pedig 2400 négyzetméteren működik. Meghatározó a cég exportértékesítése, többek között Szlovákiába, Ausztriába, Németországba és Svájcba is szállít. Tervei között szerepel egy 1200 négyzetméteres gyártócsarnok és irodaépület, továbbá egy lakatos- és hegesztőtanműhely létrehozása, ahol 10–12 tanulónak adnák át tudásukat. A cég zászlajára tűzte a társadalmi felelősségvállalást: alkalmaz csökkent munkaképességűeket, a környezetvédelem jegyében légszennyezettség-méréseket végeztet. 

 Az év kisvállalkozása – Török Gépipari Kft.

Egyre nagyobbak

A cég tősgyökeres győrújbaráti, amely már 1978 óta gyarapítja a régió gazdaságát. A folyamatos fejlődés során egyszemélyes kisipari vállalkozásból korszerű, a multinacionális cégek legmagasabb elvárásainak megfelelő „szolgáltatóvá" nőtte ki magát. A kft. nagy hangsúlyt fektet az ipari kultúra egyre magasabb szintre emelésére azáltal, hogy folyamatosan aktív szerepet vállal a térségbeli, illetve az országos szakmai testületek munkájában.
Török József és ifj. Török József ügyvezetők
Török József és ifj. Török József ügyvezetők

Fejlesztések sora
A cég termékei az egyedi és kis sorozatú, fémforgácsolással készülő igényes, esetenként speciális pontosságot igénylő gépalkatrészgyártás teljes területét lefedik. Az elmúlt években sok fejlesztést hajtottak végre. A kft. új telephelyre, egy csaknem 7300 négyzetméteres ingatlanon fekvő 1100 négyzetméteres üzemépületbe költözött, emellett gépberuházást is megvalósított. Három új technológiát – a hajtott szerszámos CNC-esztergályozást, a huzal-szikraforgácsolást, valamint a 3 koordinátás CNC-mérést – vezetett be új gépek beszerzésével.

 Díj az innovatív megoldásokért – JCQ Hungary Kft.

A jövő világossága

A LED LEET Webáruház előfutáraként Szórádi Bence alapító ügyvezető még az egyetemen kialakított saját márkás LED-terméket ECOLED márkanév alatt. A márkát Magyarországon le is védette, és elkezdte az értékesítést.
Kovács Kristóf operatív és üzletfejlesztési vezető
Kovács Kristóf operatív és üzletfejlesztési vezető

– Örömmel adtuk be idén is pályázatunkat, az árbevételünk extrém mértékben növekedett, csapatunk újabb munkatársakkal bővült és kialakítottuk franchise hálózatunkat is, mellyel brandünk túllépett országunk határain.
 Jelen van a világban
Az elmúlt négy esztendőben több mint ötszörösére nőtt a JCQ Hungary Kft. árbevétele, több mint 30 külföldi partnere van, erős üzleti kapcsolatokat alakítottak ki például német, angol, svéd viszonteladókkal. Szállítottak számos más európai országba és több megrendelést is eredményesen szolgáltak ki dubaji cégek számára. Bár az értékesítés alapfeltétele a webáruház, a LED LEET Győrben egy 128 négyzetméteres bemutatótermet is nyitott, 60 belföldi viszonteladójának tréningeket szervez. Lehetőséget nyújt a lakosságnak is a LED megismerésére.

Díj a közösségi felelősségvállalásért – Méhecske

Példás segítség

A kategória díjazottja idén a Méhecske Közhasznú Alapítvány lett azért a kiemelkedő, példamutató, áldozatos munkáért, amit a hátrányos helyzetű és  fogyatékkal élő gyermekekért végeznek Győrben. A 2007-ben alakult alapítvány hasznos szabadidős programokat, foglalkozásokat szervez, szociális problémák feltárásával, a tehetséges gyermekek felkutatásával támogatja életfeltételeik javítását, egyéni boldogulásuk útját. Az alapítvány eddig közvetlenül 1900, közvetve 8400 főt támogatott. Hogy segíteni tudjanak a rászorulóknak, karácsonyi vásárt, jótékonysági musicalestet rendeznek, táborokat szerveznek, ruha-, bútor- és élelmiszer-adományokkal támogatják a hátrányos helyzetű családokat. Az alapítvány céljai közé tartozik a tanulásban lemaradt gyermekek megsegítése, felzárkóztatása, pótvizsgára való felkészítése is.
Székely Márta, az alapítvány elnöke
Székely Márta, az alapítvány elnöke

Az alapítvány hitvallása
Az életben a legnagyobb boldogság, ha máson tudunk segíteni. Kérünk mindenkit, adakozzon, segítse a társát, mert akkor a könnyezetünk, az életünk is szebb és boldogabb lesz.

 Kamarai Presztízs-díj – Kató Aladár

Minőség tetővel
A kamarai Presztízs-díj nyertesét azon vállalkozók közül választják, akik a köz és a kamara érdekében kiválóan és már hosszú ideje „szolgálatban" állnak. Ez amolyan életműdíj is egy kicsit. Az idei nyertes Kató Aladár, a Tondach Magyarország Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója, aki jelenleg a cég szakmai kapcsolataival foglalkozik, emellett a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja is.
Kató Aladár ny. vezérigazgató
Kató Aladár ny. vezérigazgató

– Kilencvennégyben vettem át a cég vezetését, amely az ország piacvezető égetett agyagtermék – elsősorban tetőcserép – gyártója lett. Két telephelyen, Békéscsabán és Csornán kétszáznyolcvan alkalmazottnak ad munkát. A kiváló minőségű termékeink a szép és hosszú élettartamú tetők nélkülözhetetlen részei.
TONDACH-történet
A Tondach Magyarország Zrt. a Wienerberger-csoport része, sikertörténete 200 évvel ezelőtt kezdődött Ausztriában.

Ikarosz-díj – Szintézis-Net Kft.

A tudás marad

Az Ikarosz-díj elnyerésére meghirdetett verseny célja olyan vállalkozások, intézmények díjazása, amelyek csökkentik a környezet terhelését, javítják az emberek életminőségét. Farkas Paul Andor, a Szintézis-Net Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a 2003-ban alakult cég hamar az ügyfelek szoftverfejlesztésébe kezdett, 2005-től már az egészségügynek, majd többek közt a bankszektornak is dolgoztak. Négy éve kezdtek mobilalkalmazások fejlesztésébe, ekkorra datálják saját megoldásaikat is. A mikrokontrollerek és érzékelők terén a környezetvédelmet is segítették olyan agráriumban használt érzékelőkkel, melyek összehangolják az öntözést és a tápanyag-adagolást. Dolgozóik közül elismerik, aki kerékpárral vagy tömegközlekedési eszközzel érkezik munkahelyére. A cégen belül jó légkör kialakítására törekednek, mely hozzájárult, hogy sikeresek legyenek, „így a tudás is náluk és az ügyfélnél marad". 
Farkas Paul Andor ügyvezető igazgató
Farkas Paul Andor ügyvezető igazgató

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cserbenhagyta a kandelábert a kamionos Győrben - Látta?

Ha szemtanúja volt az esetnek, a rendőrség várja a jelentkezését. Tovább olvasom