Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

A járműadó miatt áll a sor a postán

Órás sorban állás, nemritkán 60–70 várakozó ügyfél látványa fogadja azokat, akik ezekben a napokban a postákra betérnek.

Azok járnak jól, akik nem az önkormányzat tértivevényes levelét jöttek kiváltani, mert ha igen, akkor megeshet, hogy ők lesznek a 71. sorban álló ügyfél... Többen kérdezik – joggal –, miért nem kaphatták meg ˝simán˝ a gépjárműadóról szóló levelüket. A választ dr. Lipovits Szilárd győri jegyző adta meg:

˝A gépjárműadóról szóló törvény változása 2010. január 1-jei hatállyal lépett életbe: az adómérték-emelés (lásd keretes írásunkat – a szerk.) minden gépjárművet, személygépkocsit, tehergépkocsit, autóbuszt, motorkerékpárt érintett, ezért minden adótárgyról külön határozatot kellett hozni, és azt minden adóalanynak tértivevényesen – mivel a határozat kötelezettséget tartalmaz – kézbesíteni szükséges. A postán részben e határozatok tértivevényes kiküldése miatt (is) torlódhattak fel az ügyfelek, és hosszabb időt kénytelenek várni. Az egyéb adó jellegű értesítéseket, csekkeket sima levélként postázzuk.˝

Győrben Szentmihályi Endrének is be kellett mennie a postára, mert nem volt otthon, amikor a tértivevényes levél érkezett. Fotó: K. Cs.
Győrben Szentmihályi Endrének is be kellett mennie a postára, mert nem volt otthon, amikor a tértivevényes levél érkezett. Fotó: K. Cs.


Az emelés

Tizenöt százalékkal megemelték a gépjárműadó mértékét. Győrben 53 ezer 700 gépjárművet tartanak nyilván, amiből 43 ezer a személyautó. Az összesen 37 ezer tulajdonos a napokban kapta kézhez az adófizetéssel kapcsolatos határozatot, akinek szerencséje volt, az át tudta venni a postástól. A 2010. első félévi gépjárműadó befizetési határideje a határozat kézhezvételétől számított harminc nap.

 

Olvasóink írták

 • 4. adamasz1977 2010. március 16. 10:59
  „Fióka! Meg is kéne tanulni, hogy hogyan is kell utalni:)) De nem kell a műbalhé, sok ész nem kell hozzá:)) Akkkor járkálj csak a postára és olvasd az efajta sorban kell állnunk síros cikkeket:)”
 • 3. fióka 2010. március 12. 12:39
  „2. adamasz1977 2010.03.12. 12:16-->jó pár ismerősőm megszívta már ezekkel az utalások dolgokkal nekem is rendelkezésemre állna minden még sem utalgatok bankba se hagyok soha pénzt és ennek megvannak az okai.”
 • 2. adamasz1977 2010. március 12. 12:16
  „már vagy 2 éve nem járok postára a csekkekkel! Akinek van netje az miért nem utal? Ráadásul még olcsóbb is! évi 20000 lehet vele spórolni:)) Álljatok csak sorba.:) MEgérdemlitek:)”
 • 1. Vakegér 2010. március 11. 16:45
  „Miért nem lehet ABC sorrendben név szerint más és más napon kiküldeni az értesítéseket 2-3 nap különbséggel?
  Vagy a posta alkalmazzon ilyenkor délutáni kézbesítőt, viszont az is igaz, hogy nem az ő dolguk lenne ezt a problémát megoldani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekpszichiátria a Petz-kórházban

Nemzetközi adatok alapján jelenleg minden hatodik gyermek szenved pszichiátriai betegségben, 347… Tovább olvasom