Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

A hősök tisztelete kötelez

Győr - A magyar honvédelem napján ünnepi állománygyűlésen tisztelegtek az elődök előtt a győri 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred katonái. Ez alkalommal szalagot a székesfehérvári nyugállományú klub kötött az alakulat csapatzászlajára.
A magyar honvédelem napját 1992 óta ünneplik a katonák, minden évben május 21-én, Budavár visszafoglalásának évfordulóján. Ez alkalomból tartott ünnepi állománygyűlést a 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred tegnap délután.

Az ezred parancsnoka, Varga László dandártábornok köszöntőjében hangsúlyozta, ez a nap a tradíciók tisztelete, a hősök, az egykori katonák előtti tisztelgés. Ez az év abban különleges, hogy idén ünnepli létrejöttének 160. évfordulóját a Magyar Honvédség s a vele egykorú folyami katonaság, a Flottilla, most 90 éves a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum. S ami az ezred számára kiemelendő, idén 70 éves az önálló Magyar Légierő.

A szalagot Szalai Gábor nyugállományú alezredes kötötte fel az ezred zászlajára. Fotó: Tóth Gyula
A szalagot Szalai Gábor nyugállományú alezredes kötötte fel az ezred zászlajára. Fotó: Tóth Gyula

A jeles nap alkalmából a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja szalagot adományozott az ezrednek, az adományt a klub elnöke, Szalai Gábor alezredes kötötte fel a csapatzászlóra.
Az ünnepség végén elismeréseket és jutalmakat vehettek át a szolgálatot kiemelkedően ellátók. Többek között a honvédelmi miniszter a szolgálati érdemjel ezüst fokozatát adományozta Kovács János alezredesnek, az ezüst fokozatot Tamás Gábor őrnagynak, a bronz fokozatot Molnár József zászlósnak. Rajtuk kívül hatvanan vehettek át különböző elismeréseket, jutalmakat.

Olvasóink írták

  • 3. joco1 2008. május 23. 05:28
    „c1: Te talán a rendszerváltáskor születtél? Különben is Czinegével a jelenlegi tisztikar -koruknál és Czinege korszakban betöltött beosztásuk alapján-biztos nem "bulizhattak" .”
  • 2. c1 2008. május 22. 10:23
    „Nem ezredes? Ismeri a "Cinegét"? Együtt buliztak T. Szalai elvtárs bocs most már uuuurazni kel llllllll”
  • 1. joco1 2008. május 22. 05:44
    „Vannak még szép és mindenki által "vállalható "ünnepeink(igaz ezek is csak addig mig egy-egy politikus nem kezdi "megmagyarázni" az adot történelmi eseményt)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csapolnának itt is több tejet

Győr-Moson-Sopron - Ezt vajon nálunk miért ne lehetne megcsinálni? – kérdezte a Tőgye van az… Tovább olvasom