Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 11°C Még több cikk.

A ház az eszközkezelőé, de a falat csúfító penész az övék

Könnyezve köszönte meg olvasóinknak a segítséget Czigler Jánosné, aki Gyömörén él egy olyan házban, amit kifűteni nem tud.
Több mint tíz éve meghalt a párja, akivel a svájcifrank-hitelt felvették. A törlesztőrészlet magasra szökött, Cziglerné a gyerekeket nevelte. Már nagyok, de egy kiskorú most is vele él, az iskolás Liza. A gyömörei házban ketten alszanak a nagy szobában, ez az egyetlen, amit a kertben álló gyümölcsfa ágainak parazsával legalább nappal melegen tudnak tartani a két helyiséget elválasztó kazánnal. A szél besüvít a bejárati ajtón, a plafonon penész jelzi a szegénységet. A gáztűzhely lyukas. A mosogató alatt vödörbe folyik a víz, egy szifonra még csak telne, de az egész bútor a szétesés határán van. Feltöltős a bojler és a villanyóra is, „ebből a pénzből arra is telni fog" – mondja hálásan. Kinyitja a szekrényt, s mutatja, hogy egy napra elegendő a bojler leolvasóján látható keret.
 
Czigler Jánosné alig tudja melegen tartani a kályhát, nagy a ház, és még évekig az eszközkezelőé.
Czigler Jánosné alig tudja melegen tartani a kályhát, nagy a ház, és még évekig az eszközkezelőé.


– Tüzelőnk sincs, itt vannak a csekkek, ezektől legalább megszabadulnék. Nekünk most ez a pénz életmentő – utal az adományra. – Végre sikerült elhelyezkednem, kijöhetünk a bajból, de a vízzel is el vagyok maradva, magántartozásaim vannak. A ház – ami valaha az anyósomé volt – már az eszközkezelőé. És ha októberben nem kaptam volna a jóakaróimtól kölcsönt, végleg elvesztettük volna. Hó elején megkapom a fizetést, jó, hogy legalább van, de a nagy része el is megy rögtön. Élni nem marad. A hűtőt érdemes megnézni – panaszolja. Nem kérjük, kinyitja nekünk. Üres, egy falat étel sincs benne.
Ha támogatást adna

A Lapcom Média Alapítvány várja a jóakarat forintjait. Adományaikat  átutalással, a 12096705-01312657-00100008-as számlaszámon, illetve az ügyfélszolgálati irodáinkban kihelyezett sárga postai csekkeken is eljuttathatják hozzánk

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszépültek a Segítőház lakói Likócson

Megszépültek a Segítőház lakói Likócson
A győri Kossuth Lajos-középiskola tizenkét fodrásztanulója mintegy negyvenöt jelentkező frizuráját… Tovább olvasom