Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

A havas lefolyók nem nyelik el a vizet

A Komszol negyven munkatársa tisztítja a csatornanyílásokat, hogy elfolyjon az eső és az olvadó hólé.
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) negyven munkatársa tisztítja a csatornanyílásokat, hogy elfolyjon az eső és az olvadó hólé. A víz tegnap még sok utcában ért bokáig a megyeszékhelyen.

A győri gyalogosok bosszankodhattak hétfőn : sok helyütt olyan mennyiségű víz folyt össze a városban, hogy szinte csak gumicsizmával lehetett járni-kelni. Szabady János, a Pannon-Víz rt. kommunikációs vezetője lapunknak elmondta: a jelenséget természetesen észlelték. Ennek oka szerinte nem a sok csapadék – viszonylag lassan hullott az eső –, hanem az, hogy számos csatornanyílást hó borít. „A víz lefolyik, ha eltalál a lefolyóig" – fogalmazott a szakember.

A társaság munkatársai besegítenek a Komszolnak, amely ezt a munkát végzi. Nagy Csaba, a cég szóvivője a Kisalföld kérdésére elmondta: negyven dolgozójukat rendelték ki a csatornanyílások „kiszabadítására". „A mostani helyzetet átlagosnak nevezném, ilyen időjárási helyzetben, mint a mostani, minden évben ez szokott történni" – fogalmazott Nagy Csaba.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat győr-likócsi állomásának ügyeletese lapunknak azt a tájékoztatást adta, hogy vasárnap reggel hét órától tegnap reggel hétig 20,5 milliméter esőt mértek. Ehhez hétfő délutánig további 9,1 milliméter jött hozzá, így összesen csaknem 30 milliméter csapadék esett. A tócsák és a néhol bokáig érő latyak a szilveszterkor még 22 centiméteres vastagságú hó olvadásából is adódott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre nincs, de lesz megegyezés

Várhatóan februárra megállapodás születik Győrrel (és Sopronnal) a gyermekvédelmi szakellátásról. Tovább olvasom