Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

A győri Audiban nem lesz sztrájk, van megállapodás!

A vállalat és a szakszervezet képviselői már hétfőn aláírhatják a bérmegállapodást.

Pénteken megszületett a megállapodás az Audiban: "A bértárgyalásokat mind a vállalatvezetés, mind a szakszervezet képviselőinek konstruktív hozzáállásával sikerült pozitív irányba fordítani" - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Czechmeister Mónika  kommunikációs vezető.

A megállapodás pontos részleteiről hétfőn adnak ki tájékoztatást, miután aláírták a bérmegállapodást.

Előzmények:

Szerda, 18.52

Szerdán sem született bérmegállapodás az Audi Hungaria vállalatvezetése és a szakszervezet között  - erősítette meg Czechmeister Mónika sajtóreferens.

A Kisalföld úgy tudja, a vállalat továbbra is fenntartja a két ajánlatát, de tett egy lépést a szakszervezeti igények felé. Mégpedig azzal, hogy a béremelés január 1-jétől, visszamenőlegesen járna a dolgozóknak.

Ha néhány napon megállapodás születik, az annyiban lenne fontos, hogy a 2015-ös munkatársi prémiumszámításnál már a megemelt alapbérrel számolhatnának a bérfejtők. Ez dolgozónként bruttó 23-31 ezer forint, egyszeri összeget jelentene.

Kedd - Audi: egy lépéssel közelebb a sztrájkhoz

Ahogy az ünnepek előtt megírtuk, húsvét után folytatódott a béralku az Audi Hungariánál.

A labda a vállalatvezetés két ajánlatát követően a szakszervezet oldalán pattogott, s egyelőre bőven a gólvonal előtt állították le. Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) sztrájkbizottsága kedden egyhangúlag, tartózkodás és ellenszavazat nélkül utasította el a két ajánlatot, s felhatalmazta a szakszervezet vezetőségét az esetleges sztrájk részleteinek kidolgozására és leegyeztetésére.

Mindez azt jelenti, hegy semmit sem közeledtek az álláspontok, sőt: egy lépéssel közelebb kerültek a sztrájkhoz. 

Az AHFSZ bérkövetelései ismertek: 2016. január 1-jétől visszamenőlegesen járó, 20.000 forintos, egységes alapbéremelés, valamint 500.000 plusz 100.000 forintos béren kívüli juttatás valamennyi munkatársnak. A sztrájkbizottság megalakulása óta 7 ezer munkatárs jelezte, hogy egyetért a szakszervezeti követeléssel; a napokban pedig Ingolstadtból érkezett szolidaritási nyilatkozat – a többi mellett Peter Mosch aláírásával, aki az Audi össz. üzemi tanácsának elnöke.     

A sztrájkbizottság az elutasítás mellett konstruktív megoldást is javasolt: felajánlotta, hogy közös munkacsoportot alakítva segíti a vállalaton belüli indokolatlan kiadások feltárását és szükség esetén javaslatot tesz azok megtakarítására. Ezen kívül a  bérekre rakódó munkáltatói terhek csökkentésének témakörében is összefog a vállalattal.

Folytatás innen.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lélekben táncos kicsit a Győri Balett művészeti titkára

Lélekben táncos kicsit a Győri Balett művészeti titkára
Tizennyolc éve, amikor részt vett az első győri táncfesztivál szervezésében, meg sem fordult a… Tovább olvasom