Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

A fizika napja a Krúdyban

A győri Krúdy Gyula-középiskola január 29-én immár ötödik alkalommal rendezi meg a fizika napját, melyre hívnak és várnak minden érdeklődőt.

Idén a csillagászat természettudományi (fizika, kémia, biológia, matematika, földrajz), technikai és kultúrtörténeti (irodalom, művészetek, idegen nyelvek, történelem) vonatkozásait tárják a látogatók elé. A téma megközelítése most is gyakorlati jellegű, így a több mint ötven párhuzamosan működő helyszínen az iskola diákjai mutatják be, magyarázzák el a kísérleteket, jelenségeket, érdekes problémákat és ők segítenek a kipróbálásban is, melyekhez a látogatók interaktív módon csatlakozhatnak.

Ízelítő a bemutatott kísérletekből, problémákból: Foucault-inga kicsiben és nagyban, működő Naprendszer-modell, hordozható napóra, magyarok az űrkutatásban, magyar csillag- és csillagkép-elnevezések, világvégejóslatok, számítógépes animációk, lézerkardpárbaj, kozmikus katasztrófák, geocaching játékok.

A rendezvény díszvendége Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós lesz.

A rendezvény megnyitóját január 29-én reggel fél 9 órakor tartják az iskola aulájában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Béke-díjat kapott a győri Mikulás

A Nemzetközi Szent Miklós Béke Világtanács a Béke-díjat 2009-ben Magyarországnak ítélte oda, amelyet Farkas Imre vett át. Tovább olvasom