Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

A fizetésünk majdnem felét elvonják

Az alapvető listát közel fél évvel ezelőtt publikálták. Akkor is nagy visszhangot váltott ki, de most érdekes módon feltűnt ismét a levelező rendszerekben. Az egymásnak küldött e-mailek száma egyenes arányban nőtt a felháborodással és a morgással. Mi is közzétesszük mintegy vitaanyagként, nem felejtve, hogy a Mercer adatai az elmúlt hónapok alatt módosulhattak ugyan valamelyest, de a tendenciák aligha.
Várjuk olvasóink véleményét, kommentárjait. Legyenek egyszerű munkavállalók, munkaadók vagy éppen pénzügyi szakértők.

Érdekesség egyébként, hogy a Mercer cég eredeti elemzése 2007 november közepén jelent meg angol nyelven. Ezt követően decemberben vált hazánkban is ismertté, még inkább publikálttá. Ezután most ismét felbukkant, amit akár a nyári uborkaszezonnak is betudhatunk. Tény, sok hivatkozás jelent meg az interneten a témával kapcsolatban. Úgy tűnik, ez a téma változatlanul érzékeny terület az emberek számára. Mindenki a saját módján magyarázza a miérteket.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. egy, akitől levonják... 2008. augusztus 15. 12:01
  „a 20% ÁFÁ-t elfelejtették hozzáadni. Természetesen ez így is marad, amíg nem leszünk hajlandóak mindannyian egy emberként tiltakozni és itt nem pár száz focihuligán útbontásos-dobálózására gondolok, hanem kultúrált tiltakozásra. Node ugye mikor tiltakozzunk, ha azok, akiktől ennyit levonnak, azok reggeltől estig huzzák az igát, akik meg nem adóznak azok hülyék lennének...

  Mogyorósszáj-Mogyorósszáj....”
 • 32. Zombori György 2008. augusztus 07. 14:23
  „Hááát, ugye kevesen fizetünk sok adót, abból eltartunk különböző néven nevezett "rászorulókat", alulképzetteket (akik nem csak mások hibájából maradtak úgy), olimpiára utazó politikusokat (ha sportdelegáltként mennek, akkor is abból a pénzből), nem adózó vállalkozókat, gyógyítjuk a kábítószereseket, stb.... Néhányan a gazdálkodók közül azzal a traktorral mennek Pestre tüntetni, amit vissza nem térítendő állami támogatásból vettek. és senki nem érzi úgy a rászorulók közül, hogy többet kapna, mint ami jár neki. Csak az a boldogtalan asófizető tartja soknak a levonásokat. Persze, egy ilyen cikk nyomán az is felháborodik, aki nem fizet(ett) adót, mert azért al lista nem néz ki jól. Viccország.”
 • 31. szepi57 2008. augusztus 06. 20:05
  „Egyszerüen pofátlanság,hogy a fizetésünk több mint a felét az állam bezsebeli!
  Hol az adók csökkentése? -Ez volna az EU-us fizetések? Ez nem más mint alamizsna!
  Én a miniszterekek adnák ilyen fizetést.Mert a semmittevésért ez jár.”
 • 30. énírtam 2008. augusztus 06. 16:55
  „Ki tudja? Ki az,(kik azok az emberek) amikor ezt a táblázatot meglátva dörzsölni kezdi a tenyerét. Sőt egyetlen egy pír sem fogja ékesíteni az orra környékét a selejt munkája miatt! De azt még hozzá kell tenni, hogy egyetlen egy bűnüldöző sem fogja üldözni és felelősségre vonni, az biztos! No és minek is vannak képviselőink ebben az országban?”
 • 29. voodoo 2008. augusztus 06. 16:24
  „Aki utoljára hagyja el az országot az kapcsolja le a villanyt!!!”
 • 28. elemző 2008. augusztus 06. 07:51
  „Jocó.Sajnlom hogy úgy éled az életed,hogy csak vagy benne és hiú álomvilágba ringatod gyermekded léted.Abszolút el vagy szálva az űrbe vagy talán a Marson élsz.Csak nyitott szemmel és némi információval kell élned ,de ilyen egyszerű emberek miatt is mint te tart itt ez az ország .Ha nem tudsz értelmessen hozzászólni valamihez a magadat minősítő kuruckodó és félfsiszta oldalakról rádragadt agysorvasztó tudásodat inkább a játszótéren az aszfaltra irogassad krétával.Sajnos egyre jobban delikváltá lessz számomra,hogy olyan emberek miatt tartunk itt mint amilyen te vagy .”
 • 27. tricse 2008. augusztus 05. 23:30
  „nem tud valaki állást az emírségben?:)


  amúgy mikor sógornőmék kint éltek mesélte,hogy az emirátusban mikor vásárolt a boltban volt ott hazacipelőember---odaadta neki az összes cuccot,megadta a címet és mikor hazaért ott várta az illető és semmi nem tűnt el a holmikból!

  és miért?

  mert ha eltűnt volna valami a csávót másnap kirakják az országhatáron kívülre és soha többet be nem teheti a lábát az emírségekbe,elveszítve a kényelmes és biztos megélhetését !

  hmm”
 • 26. megoldás? 2008. augusztus 05. 18:58
  „Pár gonolat, ami megfogalmazódott bennem, és az arra való megoldás:
  Csak vázlatszerűen, aki akarja az tudja értelmezni álláspontomat!

  Segély? = Közmunka
  Börtönbüntetés? = Közmunka
  Orvosi ellátás? = Közmunka
  Családi pótlék? = Tankötelezettség
  Ombudsman fizetése? = Lóf@sz

  ui: lehet fasiztázni, rasszistázni, bunkózni, csak egyet ne tegyetek: ne "magyarozzatok"!”
 • 25. /joco1 2008. augusztus 05. 17:01
  „23.as szerintem te nem tudod hogy kis is vagy valojában.Segitsek?ja és amit irtam elv-társadnak az elemzönek az neked is szolt.”
 • 24. joco 2008. augusztus 05. 16:40
  „elemző:tudod a "segélyezésre" forditott összeg a költségvetésben a legkisebb összeg.Ja és légyszi tájékoztasd már a népet az "igazságról",tudod már megszünt a kuruc(kodo)info-igaz maradt egysor fasiszta/félfasiszta honlap-ahol hasonlo "halvány lilla gözzel" teli zavaros hüly(j)eségeket szonokolnak mint te.”
 • 23. Itt a rendszerváltás ideje 2008. augusztus 05. 15:23
  „Ezt a táblázatot biztos nem fogjuk látni az RTL Klub, vagy TV2 híradójában, hiszen erről inkább jobb hallgatni. A magyar legyen csak szolgaadózó a saját hazájában, és ne akarjon semmit.
  Ezt a hazug, milliárdos, undorító kormányt meg minél előbb el kell kergetni, ők nem a magyarok érdekei szolgálják!
  Máshonnan nem fog jönni segítség, a magyar problémákat csak a magyarok oldhatják meg. Bár sajnos már sokan azt sem tudják kik vagyunk, voltunk, már rég óta megy az agymosás a médiában.”
 • 22. elemző 2008. augusztus 05. 15:10
  „Azért az sem elhanyagolható tényző hogy ezen dolgos barna bőrű eltartott purgyék mostani adatok szerint a 13 év alatti gyermekek 75%-a purgyé.Na emberek mi fog ebből következni tessék mégtöbbet dolgozni mindenkinek legalább 2x annyit,hogy legyen nekik mit enni inni a többit meg úgy is ellopják.És ez csak egy apró dolog amiről az embereknek halvány lila gőzük sincsen.De ha megtudnák az igazságok egy részét ami ebben az országba van gyanítom kiegyenesített keszával menne a nép a parlamentbe.De az is el fog jönni.
  Peace”
 • 21. /joco1 2008. augusztus 05. 13:22
  „Uraim és Hölgyeim ! a bér-böl élöktöl vonják le azokat az arányokat. és miért ilyen magas ez az arány? a legrövidebb de talán a legjobb válasz:"Zso." 16-jában olvashato.Igaz nagyon sokan hasonloan reagáltak.”
 • 20. laccc 2008. augusztus 05. 07:45
  „Kíváncsi lennék, h az a sok veszteséges vállalkozás milyen módon marad akkor életben? nem furcsa? Ja persze és szegény vállalkozónak új autóra mindig tellik. Általában nem is picire, mert ugye Ő abból is tud visszaigényelni, és az üzemanyagból is...
  A "norvégkérdés": sztem vonjanak le ennél is többet tőlünk ezeknek a "szegényeknek"... Majd ha nem marad egy forint sem hó végén, amit kézhez kapok a levonások miatt, akkor én is belekezdek a gyerekgyártásba és majd a kamerák előtt nyilatkozok, h 130ezer Ft segélyből nem lehet megélni...Ezért marad nekik a megélhetési bűnözés...Vicc!!!
  Persze tűrni kell, mert jönnek ám a jelzők minden oldalról! Na szép, sikerült nekem is felhúzni magamat feleslegesen...”
 • 19. Prestige 2008. augusztus 05. 07:28
  „Ugye nem hiszi el senki sem, hogy 48,5 %-ot valóban elvonnak ?
  Illetve - elképzelhető - , hogy a főállásúaknál sok az elvonás, de a vállalkozói réteg tuti, hogy nem "adózza le" közel a felét.
  Riogatásnak nem rossz....., sírnak-rínak is szegény vállalkozók....közben a vagyonosodási vizsgálatok átlagosan 9.600.000,- Ft-nyi hiányt tárnak fel....biztosan csak elfelejtik befizetni....”
 • 18. páctivald 2008. augusztus 05. 00:54
  „Jah,és még valami:az igazán nagy cégek felügyelő bizottságában kb. fele-fele arányban vannak kormánypárti és ellenzéki képviselők.
  A parlamentben köpködnek egymásra,este meg együtt söröznek és osztozkodnak a svarc pénzeken!
  Parasztvakítás az egész!
  Akkor voltam bolond,mikor hazajöttem Olaszországból.
  MERT ÉN ITT AKAROK ÉLNI ÉS BOLDOGULNI!!
  ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ............”
 • 17. páctivald 2008. augusztus 05. 00:41
  „Semleges 2008.08.04 19:28

  kiskapukereső 2008.08.04 20:08

  Nálatok a pont.

  Amíg "nagytudású" képviselőink megszavazzák maguknak a számla nélküli költségtérítést,addig nem szólhat senki 1 büdös szót sem!
  Elzavarni az összeset a bányába követ törni,aztán utána lehet újra gondolni az egészet!
  Nehogy azt gondolja bárki,hogy az ellenzék hatalomra kerülésével eljön a kánaán!
  F....m,megin felhúztam magam fölöslegesen......”
 • 16. Zso 2008. augusztus 05. 00:40
  „Ja hadd ne mondjam, ki tartja el a sok ingyenélőt (a segélyekből élő kisebbséget, meg a nem adózókat) az adócsalókról nem is beszélve. Most olvastam az origo-n, hogy a Balaton parton az idén nyáron ellenőrzött vállalkozók 20%-a nem adott számlát, és ez miyen jó, mert tavaly ez a szám 30% volt... Ja és összesen (több hét alatt) a sok száz vállalkozást összesen 25 millóra büntették. Ez kb. az ellenőrök fizetésére sem elég, nem 25, hanem 250 millóra kellett volna minimum.
  MI fizetjük az ADÓNKKAL az Ő adójukat, mert ŐK nem fizetnek, tehát ezért kell NEKÜNK 50 %-ot fizetnünk!
  Ennyi”
 • 15. Zso 2008. augusztus 05. 00:30
  „Hát én ezért melózok Írországban. Amíg ez lesz, haza nem megyek, pedig szívesebben lennék otthon!!
  Vegyék be a bránerem..”
 • 14. Tomek 2008. augusztus 04. 22:39
  „Ezen nincs is mit magyarázni....”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futár viszi az őssejtet

Győr-Moson-Sopron - Miközben sokan még csak ismerkednek az őssejt fogalmával, a megyei kórház… Tovább olvasom