Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

A Fidesz Borkait indítja Győrben

A Fidesz győri szervezete, az országos választmány májusi döntése után, Borkai Zsoltot választotta győri polgármesterjelöltnek.

A több mint száz megjelent párttag 90 százaléka szavazott a volt tornász indítása mellett. Az egész választási ceremónia nem tartott sokáig – ellenjelölt híján ez mondjuk nem meglepő.

Borkai Zsolt egyelőre „csak" a Fidesz jelöltje, a KDNP ugyanis – lapunk információi szerint – kedden dönt arról, indítja vagy sem Lanczendorfer Erzsébetet polgármesterjelöltként. Pártközeli forrásokból úgy tudjuk, a többség hajlik arra, hogy ne teremtsenek konkurenciát a jobboldalon, mert a megosztottság csak az esélyeiket csökkenti. Ez nyilván Borkai malmára hajtja a vizet. Azért az is nyílt titok, hogy ha közös jelölés (és lista) lesz, akkor cserébe KDNP-s helyek is járnak a közgyűlésben.
A tegnapi ülésen nemcsak a polgármesterjelölt személyéről döntött a Fidesz-tagság, hanem a választókerületben indulókról is.

Névjegy

Borkai Zsolt jelenleg a Béri Balogh Ádám Honvéd Középiskola igazgatója, ismertségét sportolóként szerezte. Világ- és Európa-bajnok tornász volt, 1988-ban olimpiai címet is szerzett. A közéletben szintén szerepet vállalt, volt a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácsban tag, emellett alelnök is a Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Tanácsban. Nem tagja a Fidesznek, de a párt iránti szimpátiáját soha nem titkolta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kadler visszalépett

Kadler Gusztáv egészségügyi okokra hivatkozva visszalépett a győri polgármester-jelöltségtől, azután, hogy a Magyar Szocialista Párt küldöttgyűlése megválasztotta. Kadler cukorbetegsége súlyosbodni kezdett, emiatt több kivizsgáláson vett részt. Az orvosok egyöntetű véleménye szerint a polgármester-jelöltség egészségügyi állapota romlását okozná. Tovább olvasom