Kisalföld logö

2019. 06. 27. csütörtök - László 22°C | 32°C Még több cikk.

A Dunakapu téren át a belvárosba

A Bástya utca, az Apáca utca és a Teleki utca is megújul április végéig.

A korszerűsítés a Dunakapu téri mélygarázs építéséhez kapcsolódik és közmű-, valamint burkolatfelújítást foglal magába. A szolgáltatók víz- és gázvezetéket, csatornát cserélnek, aztán átadják a helyüket az útépítőknek, akik a mintegy 150 millió forint összértékű járda- és burkolatfelújítással felteszik az i-re a pontot.

A munkálatok megkezdődtek, a forgalmi átalakítások az egész környék közlekedésére hatással vannak. A változásokat korábban térképen is megmutattuk.

– A változás annyi, hogy ott a Teleki utca a Liszt Ferenc és Bástya utca között még kétirányú, most viszont útépítés miatt a Rákóczi és Bástya utca közötti szakaszt le kellett zárnunk, emiatt több ingatlanbejáró jövő hétig nem lesz használható – mondta a Kisalföldnek Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet szóvivője.

Az útkezelők a Dunakapu téren a Kossuth híd felé eső kanyarban kialakítottak egy feljárót, azon keresztül nyílik meg az út az autósok számára a belvárosi utcák felé. Fotó: B. A.
Az útkezelők a Dunakapu téren a Kossuth híd felé eső kanyarban kialakítottak egy feljárót, azon keresztül nyílik meg az út az autósok számára a belvárosi utcák felé. Fotó: B. A.


– A Teleki utca egyébként a Dunakapu tértől a Kisfaludy utcáig megújul.
Az útlezárás megnehezíti azoknak az autósoknak a dolgát, akiknek a Teleki utca Dunakapu téri szakaszán van garázsuk, ott ugyanis most nem lehet használni a bejárókat, messzebb kell megállni. Ez várhatóan még ezen a héten tart.
Egy jó tanács: aki a Jedlik Ányos utca vagy Apáca utca ingatlanjaiba, üzleteibe, éttermeibe igyekszik, ne hajtson be az Újkapu utcába, hanem menjen tovább az alsó rakparti úton. Az útkezelők a Dunakapu téren a Kossuth híd felé eső kanyarban kialakítottak egy autósfeljárót, azon keresztül nyílik meg az út a belvárosi utcák felé.

Dolgoznak az útépítők a Bástya utcában a Vörösmarty és Teleki közti szakaszon, a járda kockaköves lesz. Az utat szerdán aszfaltozzák. Onnantól talán egy kicsit könnyebb lesz az élete az ott lakóknak, és addigra megközelíthető lesz a Dunakapu tér 9. szám alatti épület is, ahol garázsok, beállók vannak.

A megkönnyebbülés, ahogy a szóvivő fogalmazott, a Teleki utca–Rákóczi csomópont lesz. Amikor azt elérik, fellélegezhet a belváros északi része. Aztán már csak egy nehezebb időszak következik, amikor a Teleki utca Rákóczi és Kisfaludy közti szakaszához érnek, mert akkor a merőleges csomópontokat is lezárják – igaz, nem teljes napokra, hanem napközben időszakosan. Van néhány hetünk, hogy felkészüljünk rá.


  
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arrabona EGTC: milliárdos szerepvállalás

Kétmilliárd forintnyi beruházást menedzselt tavaly az Arrabona Európai Területi Együttműködési… Tovább olvasom