Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

A civilek komolyan szeretnék

Ha szakmai alternatívákat lehet felsorakoztatni, a döntés se politikai alapon történjen – ehhez kell a civil szervezetekkel való jó kapcsolat, tartja Borkai Zsolt, aki jelöltként indul Győrben a polgármester-választáson.
Borkai Zsolt, a Fidesz–KDNP győri polgármesterjelöltje úgy látja, tapasztalja különböző fórumokon: igényelnék a civil szervezetek a város önkormányzatával való jobb együttműködést. Ezért hívta őket tegnap találkozóra a megyeházára. Borkai Zsolt úgy látja, a képviselő-testületek ma szerte az országban elsősorban politikai és nem szakmai megfontolásokból hozzák meg döntéseiket. Szerinte a civil szervezetek nagyon sok kérdésben jelentős szakmai segítséget tudnának nyújtani a döntéshozó testületeknek – ha meghallgatnák őket.

Maguk a civil szervezetek is úgy vélik, hangzott el a tegnapi beszélgetésen, hogy mindenki számára hasznos lenne az évi legalább egyszeri-kétszeri konzultáció. Többen elmondták: a város önkormányzata ma igencsak keveset törődik a civil szervezetekkel, támogatás helyett nehezen elérhető pályázatokhoz „tereli" őket. Jóllehet némely szervezet állami feladatokat vállal magára, támogatást még bérletidíj-kedvezmény formájában se kap. A civilek komolyan szeretnék az együttműködést az önkormányzattal, cserébe azt várják, hogy őket is komolyan vegyék – hangzott el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több óra, kétszázzal kevesebb tanár?

A kormány két tanórával és két egyéb iskolai tevékenységre fordítható pluszórával növelné a pedagógusok jelenlegi, heti 20 órás kötelező óraszámát, külön díjazás nélkül. A javaslat szinte minden győri iskolát érint, azokat mindenképpen, amelyek kihasználják a törvény által meghatározott maximális óraszámot. Márpedig a város intézményeinek 85–90 százaléka ilyen. Tovább olvasom