Kisalföld logö

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

A CBA elhatárolódik a 4 milliárdos abdai áfacsalástól

A CBA "a legszigorúbban elhatárolódik" mindazon franchise-tagjaitól, akik nem a tisztességes és törvényes keretek között működnek.

A CBA "a legszigorúbban elhatárolódik" mindazon franchise-tagjaitól, akik nem a tisztességes és törvényes keretek között működnek. - közölte a CBA Kereskedelmi Kft. csütörtökön.

A cég arra reagálva közölte ezt, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdai tájékoztatása szerint négymilliárd forint adót csalt el egy abdai kft., amely magyar cégektől vásárolt elvileg szlovák cégek számára árut, az azonban nem hagyta el Magyarországot, az áfát viszont visszaigényelték.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője csütörtökön közleményben tudatta: azokat a vállalkozásokat, amelyek jogerős és végrehajtható bírósági ítélet alapján bűncselekményt követtek el, azonnali hatállyal kizárják a rendszerből.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. ildikop71 2011. október 18. 15:12
  „franchise rendszer célja az élesedő versenyben a multik által kiélezett konkurenciaharcban a hazai beszállítókat részesítik előnyben. hazai kereskedőket támogatják. ki kell állni mellettük mert itt már minden veszélyben van. nem mindegy mit esztek. cba delikát kell, és nem mindegy ki vezeti mert félő hogy kiokoskodják mint a pártoknál hogy beszivárogtatnak aki tönkretegye a cba kat. kell a delikát, a régi vezetőkkel”
 • 37. ildikop71 2011. október 18. 14:21
  „az egész ügyben nincs ítélet, addig nem kell ítélni. különben az egész politika, valakinek kell a delikát. hisz mindenki ott vásárol, a magyar üzletláncban. ez nem tetszik mindenkinek. én bízom bennük és továbbra is náluk szeretnék vásárolni.és azt az árut amit eddig.no és azoktól az eladóktól mint eddig. és azokat a tulajdonosokat szeretném mint eddig.”
 • 36. lr 2011. október 18. 11:02
  „BBeus, és Filomen!
  Köszönöm szépen, minden dolgozó nevében!”
 • 35. Filomen 2011. október 17. 10:18
  „Sokan csak a szájukat jártatják! Itt kb 550 ember megélhetéséről van szó! Igen,megkapták a fizetésüket, de mi van akkor,ha a jövő hónapban már nem kapják meg? Állandó bizonytalanságban élnek! De bármi is történt,vagy történik,egyet értek azokkal,akik azt írják / mondják,hogy a CBA üzletekben legalább mindig tudta az ember,hogy friss húst,hentesárut vagy zöldséget, gyümölcsöt fog kapni! Sajnálatos dolog ez,hogy így történt, de mivel mindenki tudja, milyen jól menő boltok ezek,pont ezért kellene kiállni mellette,és nem hagyni,hogy esetleg bezárják őket!!!! Egyet kell,hogy értsek BBeussal! Nagyon okosan fogalmazott!!!!”
 • 34. Filomen 2011. október 17. 10:00
  „?”
 • 33. BBbeus 2011. október 16. 22:51
  „Itt mindenki csak a lufikat fújja !!
  Az persze meg sem fordul az okoska fejetekben, hogy hajrá fogjunk össze, mentsük meg a dolgozókat... elmondjam hogyan ??? nincs ebben semmi titok. Ha továbbra is ragaszkodsz a CBA üzletekhez, hajrá Magyarok, fogjunk össze és vásároljunk továbbra is itt ,így menthetsz meg több dolgozót attól, hogy munka nélküli legyen.
  Okoskodni mindenki tud, cselekedni meg csak az okos !!!Én továbbra is a CBA boltokat látogatom mert ott nem "köszön vissza" a hús: már régóta várok rád !!!Hazaviszel ???
  Most mutasd meg, hogy nem kívánod a szomszédod tehenének a halálát!”
 • 32. Loich 2011. október 15. 11:33
  „Mi van, ha nem is a cba -t üzemeltető kft vel van a gond, hanem egy másikkal ? akkor is vizsgálják mindegyiket! onnantol viszont egy felfujt lufi egyelöre az ügy. Az pedig teljességgel elképzelhetetelen hogy a CBA központ ne tudjon arrol ha valami bibi van valahol a láncban.”
 • 31. Anyucim 2011. október 14. 13:05
  „Nem tudom miket írogatnak egyesek De nem minden boltba kapták meg a fizetésüket és azért értek hozzá és tudom hogy mit íroK!!!!!!!!!!”
 • 30. pancser 2011. október 14. 12:27
  „Azon gondolkodom, mi ez a kiállás egyesek részéről a mindannyiunkat megkárosítoók ellen? A CBA dolgozóknak nem kell félni, munkahely dögivel, elmennek a nemzetiszín nyakkendős tyúkkal reklámozó céghez! Akkor mégis? Talán a született feleségek írogatnak, őket meg is értem. 20 év ember nélkül nagy próbatétel.”
 • 29. lr 2011. október 14. 11:02
  „skh!
  Te meg vedd már észre kérlek, hogy itt a hozzászólók nagy része tipikus magyar. Dögöljön meg a szomszéd tehene is.
  Őket nem érdekli, hogy mi lesz többszáz emberrel és a családjukkal. Csócsálják a koncot. DE lehet a következő héten a ő munkahelyük kerül veszélybe.

  Enéh!
  Amit írsz, az nem éppen megnyugtató.”
 • 28. enéh 2011. október 14. 10:41
  „Madarász

  Az általad említett húsos is átcsomagoló és az a hír járja, hogy a tulajt ott is előkapták valamiért.”
 • 27. Madarász 2011. október 14. 10:31
  „21. A kismegyeri üzletben a húspultban a Hajnal hús áruját árulják, mindig szép és friss áru van.

  A füstölt húst sóval tartósítják, nyáron értelemszerűen több kell hozzá, mint télen. Én inkább kiáztatom, mint hogy tartósítóval pácolva kelljen enni a kevésbé sósat.”
 • 26. zizellina 2011. október 14. 10:08
  „Tudom, hogy mindenki a munkahelye miatt aggódik, de nem csak a CBA-s dolgozóké van veszélyben, nézzenek körül bátran az országban, mennyien vannak munka nélkül egyik pillanatról a másikra. Sajnos ez jellemzi ma Magyarországot - hiába dolgozik bárki becsületesen, ha a másik fél nem az. Kiszolgáltatottak lettünk. Lásd a baromfifeldolgozósokat, a mai napig sem pénz, sem papírok..lásd Nokia, leépít...ez van, mert velünk mindent meg lehet tenni! Meg lehet tenni?”
 • 25. s.k.h. 2011. október 14. 08:59
  „Kedves Hozzászólók!

  Tanuljatok meg olvasni és írni, ha már hozzászóltok olyan témához, amiről nem tudtok semmit!!!

  A fizetést már minden dolgozó megkapta.”
 • 24. Anyucim 2011. október 14. 07:55
  „Szerintem a dolgozókkal is foglalkozni kéne Mért nem kapnak fizetést????14-e van Meddig várjanak szegények”
 • 23. Tibi1 2011. október 13. 22:15
  „Szerintem meg lehet, hogy csak az új kézilabda-csarnokra gyűjtöttek, de nem jött össze...:-)
  Pedig 4.5 milliárdból már lehetne építeni! :-)”
 • 22. Dexter 2011. október 13. 22:13
  „17.
  Hidd el, lesz a vezérek között akinek kapóra jön a dolog. Nem hagynak veszni egy több száz milliós vállalkozást.”
 • 21. pancser 2011. október 13. 21:54
  „16."szabi73" Vicces emberke vagy, azért nem vettél lejárt joghurtot a CBA-ban, mert aki 3,5 milliárd-ot csal annak mi egy joghurt? Te ezek után még hiszel ezeknek? Ha boltba megyek, kenyeret húst meg sok mindent keresek és nem a származási helyet nézem, ami ugye as CBA-ban a leghiteltelenebb! Mi ezeknek egy kis cimke vagy hamis felirat. Lehet, hogy joghurtodat a lengyel magyar barátság jegyében gyártották két határral odébb, ugyanis ott jóval olcsóbb.”
 • 20. valaki... 2011. október 13. 21:33
  „Annyi pénzért....
  Bármikor...
  Bárhonnan kizárhatnának.....
  De gondolom az üzletlánc, ebböl "semmit" nem profitált...”
 • 19. okostojas007 2011. október 13. 21:31
  „vérüket adják a vezérért ...
  de a pénzüket ( ÁFÁ- T ) azt nem....
  és az alapítványon keresztül kimentett jövedelem..
  csak neeem titkos pártfinanszírozás....
  csak a fidesz ???”
38 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levetkőzhetett a Frigyláda - Videó

Megszabadult az állványoktól, hálótól, paravántól a győri belváros éke, a Gutenberg téri Frigyláda… Tovább olvasom