Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

A város készen áll a Pólusra

Győr készen áll rá, hogy 2007-ben konkrét munkálatokkal indulhasson a Pólus-program.

A múlt héten a közgyűlés döntött róla, pénteken pedig a szokásos városházi sajtótájékoztatón is megerősítették: Győr készen áll rá, hogy 2007-ben konkrét munkálatokkal indulhasson az úgynevezett Pólus-program.

A város megkapta a nemzeti fejlesztési hivataltól a Pólus-program tervezésére vonatkozó előírásokat, e tekintetben Győr nincs nehéz helyzetben – mondta a tegnapi városházi sajtótájékoztatón Eredics Imre alpolgármester. Ismert és elfogadott a városfejlesztési stratégia és program, ebből nem lesz nehéz a Pólushoz kapcsolódókat összeállítani.
Kiemelt témakör például az egyetemfejlesztés. Készen vannak a győri egyetem új könyvtárának tervei, ugyanígy a laboratóriumi, kutatóhelyi fejlesztési elképzelések is. A közlekedés-, infrastruktúra-fejlesztésben a megyeszékhely olyan tervekkel rendelkezik, amelyek pénz függvényében bármikor indíthatók.

A Pólus-program a 2007–2013 közti időszakra vonatkozik, s úgy kell előkészíteni, hogy 2007-ben már konkrét munkákat kell indítani. Győr képes erre. Nehezebbnek ígérkezik viszont, mondta az alpolgármester, a győri elképzeléseket az országos programba integrálni. December elsején egyébként Szegeden országos egyeztetést tartanak a Pólus-program egyetemi részéről.

A városfejlesztéshez kapcsolódva Eredics Imre elmondta: kész a város jövő évi költségvetési koncepciója, a tervezetről november 29-én sajtónyilvános érdekegyeztető tanácskozást tartanak.

A jövő évi költségvetésben komoly erőfeszítéseket igényel a működési egyensúly fenntartása, a fejlesztések a már ismert hitelekből és más forrásokból valósulnak meg. A város működése e költségvetés szerint is hosszú távon biztosított.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem parkolóház: lakások lesznek

„ Miért nem építenek Győrben több parkolóházat? A Belváros keleti felén is szükség lenne rá. Még üres hely is akad, például a Schwarzenberg utcában" – kérdezte szerkesztőségünktől egy olvasónk SMS-ben. Valóban elkelne még néhány parkolóház vagy mélygarázs Győrben, de mint megtudtuk Strabag nem szándékozik a meglévő irodaház mellé újabbat építeni az utcában. Tovább olvasom