Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -1°C | 12°C Még több cikk.

85-ös fóút: így áll az enesei elkerülő építése

"A fakivágás nagyobb részben már befejeződött, a humuszolási munkák nagy erővel zajlanak" - tudtuk meg a várva várt elkerülő jelenlegi helyzetéről.

"A kivitelező a kiváltásra, átépítésre kerülő közművek kezelőivel, tulajdonosaival a tárgyalásokat lefolytatta, az együttműködési megállapodásokat aláírták.

A nyomvonal mellett, az elkerülő szakasz tervszerinti megvalósításához vízszintes és magassági alappont hálózatot létesítettek, amelynek ellenőrzését a geodéták megkezdték.

Az építési szakaszon a terület előkészítő, fakivágási és cserjeirtási munkálatokon túl megkezdődött, és a főpályán 90 százalékosan el is készült a humusz eltávolítása" - mondta a kisalfold.hu-nak Fazakas Orsolya, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője. 

Olvasóink írták

 • 4. Jerry 2009. szeptember 09. 20:59
  „Naponta utazom busszal Győrbe, így látom, hogyan épülget Enesén az elkerülő út. Ilyenkor mindig felmerül a kérdés, hogy kinek és miért is épül ez az út az adófizetők pénzéből? Nem hiszem,hogy sok személygépkocsi vezetője fogja választani a kb 6-7 km-es elkerülőt,mikor kb 2 km-es szakaszon át tud menni a falun, ahol kb 2-3 gyalogátkelőn kell csak áthaladni. A buszoknak be kell meni a faluba, mivel a vasútállomásra visz utasokat,:amivel szemben van a buszváró. A főúton lévő üzletek is az átmenő forgalomból egészen jól élnek. Az elkerülő út északról kerüli meg a falut. Délről a vasút határolja a falut, ami a terjeszkedésnek is határt szab. Így az északon lévő elkerülő út előbb-utóbb a falu utcája lesz. Akkor majd újabb, nagyobb ívű elkerülőt kap a falu? Csorna már régóta küzd egy elkerülő útért, ami délről, a ritkán lakott, iparterületté kijelölt területen a vasút mellett kerülné meg a várost. Ez a terv nem volt jó a mostani polgármesternek és testületnek. Északra akarták elvezetni az elkerülőt, a lakott területek felé terelni a 86-os kamion forgalmát,és ezzel megakadályoznia város lakható területének terjeszkedését,miután az iparterülettel már megtették. Látható, hogy az enesei polgármester első intésre megkapta azt a nagy politikától,amit a Csornán a szakmaiság, a józan ész és a népakarat sem bírt elérni. Az Enesén épülő út nem szakmai hanem átgondolatlan, politikai döntés eredményeként épül és a semmibe vezet majd mint a 85-ösön az autópálya előtt a szántóföldre vezető jobbra-balra kanyarodó sávok.”
 • 3. Hedon 2009. szeptember 09. 18:22
  „#2
  "Az is bájos, egy kilométer hosszan a meglévő úttal párhuzamosan épül. Így drágábban épülhet."

  Nem árt tudni, hogy bár enesei elkerülőnek hívják, valójában azonban az M85-ös autóút részeként épül.
  Az autóút pedig 2x2 sávos lesz középen elválasztó sávval, leállósáv nélkül 110 km/h-s tervezési sebességgel.
  Ezen az autóúton pedig lassú járművek vagy éppen lovas szekerek nem közlekedhetnek. Az ő számukra marad meg a mostani 85-ös, miután több település sem járult hozzá (pl Rábapatona) hogy a leszoruló és fizetni nem akaró forgalom az Ö településükön menjen keresztül.
  Kis szépséghibája a dolognak, hogy valószínűleg -ha egyszer összeér Csorna és Győr között - azonnal fizetős is lesz.”
 • 2. urbaniastapista 2009. szeptember 09. 14:49
  „Szomorú, hogy előbb épül, mint Csornán vagy Szilsárkányban vagy Bősárkányban vagy ... még tucatnyi település a 86. út mellett. Az is bájos, egy kilométer hosszan a meglévő úttal párhuzamosan épül. Így drágábban épülhet.
  Felelős?”
 • 1. pulci 2009. szeptember 09. 12:47
  „Jó lenne már hallani valamit a csornai elkerülővel kapcsolatban mert azt hiszem abban mindenki egyetért hogy ott jóval nagyobb szükség lenn egy elekerülőre. Nem értem mért nem képesek a nagyokosak már végre eldönteni merre menjenek a főutak Csornán és akkor végre elkezdhetnék az elkerülőt is. Sajnos egyenlőre egy összefüggő M85-ösről csak álmodozhatunk...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénz a Gyermekek Házának

Kevés híján 20 millió forintot nyert el a Gyermekek Háza a Társadalmi Megújulás Operatív Programjában (Támop). A pénzből 760 foglalkozást finanszíroznak a következő 2 esztendőben. Tovább olvasom