Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

„ A műemlékvédelem nem alku tárgya

Varga Kálmán, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke egyértelműen fogalmazott a Kisalföldnek:
Nem áll szándékában kezdeményezni a győri Frigyes-laktanya egyetlen épületének sem a védelem alóli kivonását. Egy héttel ezelőtt megírtuk: információink szerint a műemlékvédelem ragaszkodik a Frigyes-laktanya mind a hat épületének megtartásához – akkor is, ha a beruházó emiatt leáll a felújítással. A kérdés eldőlt.

Mégis felújítás a Szent István úton

Az állami közútkezelő, mint ismert, pár évvel ezelőtt a Szent István útnak a városházától nyugatra eső, hosszú szakaszát már „faltól falig" teljesen átépítette, s a tervekben szerepelt a keleti irányú folytatás is, a pénzügyi döntések azonban nem a megyén múltak. Eddig. Most azonban az utat 119 méteres szakaszon felújítják. Ismét dugók vannak.

Schmidt Péter is polgármesterjelölt

Schmidt Péter alpolgármester, Sziget és Pinnyéd önkormányzati képviselője is indul polgármesterjelöltként Győrben. A politikus összefogásra hívta fel a győrieket. Kampánya jelképét, egy szál napraforgót kapott Schmidt Pétertől minden újságíró a tegnapi sajtótájékoztatón. Az eseményen feleségével együtt jelent meg.

A falu fele vendégházakból áll

Fenyőfő fele kis túlzással vendégházakból áll. A keleti házsorból az őslakosok nagy része örök nyughelyére költözött, utódaik üdülni, hétvégékre járnak vissza. Közben külföldiek is feltűntek itt: bár a népesség fogy, a falunak mégis van jövője. A Bakony rengetegeinek ölelésében bújik meg ez a kis falu, amely riportsorozatunk újabb állomása is egyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymillió forintos egyházi adó

Egy győri asszony postaládájában a katolikus egyház győri belvárosi plébániájának csekkjét találta. Tovább olvasom