Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

64 eseményhez vonultak a tűzoltók Győr-Moson-Sopron megyében

A tűzesetek és balesetek során húszan sérültek meg.
Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hatvannégy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek - olvasható az összefoglalóban a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján.
 
Egy szén-monoxid-érzékelő jelzésére riasztották a város hivatásos tűzoltóit hétfő délután Sopronba a Borsmonostori utca egyik második emeleti lakásába. A lakók nem panaszkodtak rosszullétre. A tűzoltók, majd a gázszolgáltató mérései is igazolták kismértékben a mérgező gáz jelenlétét a fürdőszobában, ezért kizárták a lakást a gázszolgáltatásból.
 
Kedden reggel a győri hivatásos tűzoltókat Koroncóra a Győri utcába riasztották, ahol egy személygépkocsi árokba, majd egy kerítésnek hajtott. A tűzoltók áramtalanították a kocsit. Két embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállított a mentőszolgálat.
 
Egy családi ház közelében álló hűtőszekrény és berendezési tárgyak kaptak lángra Nyúlon, a Kossuth Lajos utcában szerda délután. Az esethez a győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók vonultak, akik gyorsan megfékezték a lángokat. 
 
Csütörtökön reggel tűz ütött ki egy garázsban Röjtökmuzsajon, a Röjtöki utcában. A kapuvári, csornai és soproni hivatásos, valamint a fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, közösen oltották el a lángokat. A mintegy hatvan négyzetméter alapterületű épület és a benne tárolt két autó is teljesen kiégett, valamint a tűz a szomszédos ház tetőszerkezetére is átterjedt egy kisebb területen. A tűzeset során nem sérült meg senki.
 
Csütörtökön délután összeütközött egy menetrend szerint közlekedő autóbusz és egy személyautó a 84-es főút 104-es kilométerénél, Pereszteg térségében. A baleset következtében mindkét jármű az árokba borult. Az esethez a soproni és győri hivatásos, valamint a peresztegi és nagycenki önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket, majd a helyszínelés után daru segítségével visszaemelték az árokba borult autóbuszt az úttestre. A buszon nem sérült meg senki, a személygépkocsi sofőrje könnyű sérülést szenvedett. Az érintett útszakaszt a műszaki mentés és helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták.
 
Egy teherautó és két személyautó volt a részese annak a balesetnek, amely az M19-es autóút M1-es autópálya felé vezető oldalán történt, a 3-as kilométernél Győr térségében csütörtökön késő este. A balesethez a győri hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki az egyik személygépkocsiból, majd átadták a mentőknek. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.
 
Három személyautó ütközött össze péntek délután Győrben, a Béke hídon. Műszaki mentés céljából a város hivatásos tűzoltóit riasztották a helyszínre, akik áramtalanították a járműveket és a forgalom irányításában vettek részt. A munkálatok idején az érintett útszakaszon egy sávon haladt a forgalom.
 
Két gépkocsi ütközött össze a 82-es főút 56-os kilométerszelvényénél, Pannonhalma térségében vasárnap reggel. Az ütközés következtében az egyik jármű az árokban állt meg, a másik az úttesten maradt. A település hivatásos és önkéntes tűzoltói érkeztek a helyszínre, áramtalanították a kocsikat és a forgalom irányításában vettek részt.  

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyöngyöt az Embernek - koncert a könyvtárban Győrben - fotók

Gyöngyöt az Embernek - koncert a könyvtárban Győrben - fotók
A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér klubtermében a Hangraforgó klub júniusi vendége… Tovább olvasom