Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

12 tonna paradicsom a kamionban: hétmilliós büntetést kaphat a tulajdonos

Tizenkét tonna jelöletlen paradicsomot találtak egy Szlovákiából érkező kamionban a vámosok és a növény- és talajvédelmi igazgatóság munkatársai Vámosszabadinál: hétmilliós büntetést szabhatnak ki tulajdonosára. Az árut – hatósági kísérettel – Alsónémedibe vitték.

"Egy-két milliós büntetési tétel azért előfordul, hétmillió forintos azonban nagyon ritka" – így érzékeltette a szerdai "fogás" nagyságát Pongrácz Attila, a megyei kormányhivatal növény- és talajvédelmi igazgatóságának vezetője.

Márpedig előzetesen nagyjából ekkora összeget, hétmillió forintot szabnak ki annak a paradicsomszállítmánynak a tulajdonosára, amelyet szerda éjjel állítottak meg Vámosszabadinál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.

"Azt tapasztalták, hogy a jármű tele van azonosítatlan paradicsomokkal, így szóltak nekünk" – folytatta a vezető.

A helyszínre Rácz Attila, az igazgatóság zöldség- és gyümölcs-minőségellenőre ment ki. Ő tizenkét tonna paradicsomot talált a kamionban többek közt fejeskáposztás-, csirke far-hátként címkézett, összesen 826 rekeszben.

A zöldségen sem az előállítás helyét, sem pedig a felelős kereskedő vagy előállító nevét nem lehetett megtalálni: a szlovákiai szállító cég sofőrje mindenesetre beszélt magyarul.

"Nem volt nyomon követhető a paradicsom származási helye: az áru értéke 3,4 millió forint, s azt egy budapesti cég vásárolta meg.

A vámhivatal munkatársainak kíséretében a célállomásra, Alsónémedibe vitték a paradicsomot, ott lerakodták, s a vevő azt végül átvette" – mondta Rácz Attila.

Az igazgatóság munkatársai kiemelték a társhatóságokkal, a NAV-val, a fogyasztóvédelemmel és a rendőrséggel való jó kapcsolatot, s ígéretük szerint további rendszeres, közös ellenőrzéseket tartanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrák küldöttség járt a Győri Törvényszéken

A Wiener Neustadt-i Kerületi Bíróság küldöttségét látta vendégül a Győri Törvényszék tegnap a… Tovább olvasom