Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 10°C Még több cikk.

110 millió a győri Oxygen Mediának

Az állami tulajdonú Széchényi Tőkebefektetési Alap a 110 millióért cserébe kisebbségi részesedést szerez az Oxygen Media Groupban.


Regionális médiacsoportba, a győri Oxygen Media Groupba száll be tőkével a Széchenyi Tőkebefektetési Alap. A médiacsoport több helyi rádió, televíziós csatorna és hírportál tulajdonosa és műsorszerkesztője. Az Oxygen Media Group az országos közszolgálati és kereskedelmi televíziók partnere is, helyi hírek beszállítójaként külső gyártásban készít tudósításokat ezen csatornák számára. A további fejlesztésekhez és a tartalomszolgáltatás bővítéséhez vált szükségessé újabb források bevonása.

„Az innováció fontos szerepet játszik a cégek sikerében. A médiapiac is számos kihívással szembesült az utóbbi években, de mint az Oxygen példája is mutatja a jelenlegi környezet is teremt lehetőségeket a vállalkozások számára. Az újrarendeződő piacon a fókuszált, stratégiai alapokon nyugvó üzleti elképzelés biztosítani tudja a növekedést, és bővíteni tudja a foglalkoztatást ebben a szektorban" – emeli ki Csuhaj V. Imre a Széchenyi Tőkebefektetési Alap elnök-vezérigazgatója. – „Az uniós források hatékony kihelyezése az Alapon keresztül ösztönzi a cégeket a felelős tervezésre, ugyanakkor megteremti annak lehetőségét, hogy a sikeres vállalkozások többségi részét megtarthassa és később visszavásárolhassa az eredeti tulajdonos, megerősítve ezzel a hazai cégek mezőnyét." 

A tervezett terjeszkedés és fejlesztések finanszírozásának érdekében kerül sor a Széchényi Tőkebefektetési Alap forrásának bevonására, több részletben összesen 110 millió forint értékben, amellyel az Alap kisebbségi részesedést szerez az Oxygen Media Groupban. Emellett a társaság 41 millió forintot forgat vissza eredményeiből a tervek megvalósításra.

Az Oxygen az új források révén bővítheti szerkesztői, riporteri és technikusi csapatát, illetve a saját műsorgyártáshoz, közvetítéshez szükséges eszközállományát. A fejlesztésekkel a cégcsoport a dunántúli régió meghatározó szereplőjévé tud válni, a médiaszektor egyik jelentős foglalkoztatója lehet, közvetlen és közvetett munkatársainak létszámát mintegy 25-30 főre kívánja bővíteni az elkövetkező 2-3 éven belül.

A Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. a Magyar Állam 100%-os tulajdonában álló gazdasági társaság, tulajdonosi jogait a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség gyakorolja. Az alapkezelő feladata a Regionális Operatív Programok keretéből felállított Széchenyi Tőkebefektetési Alap 14 milliárd forintos forrásának eljuttatása a magyar KKV-szektor felé, meghatározott időtartamra szóló tőkebefektetés formájában.

Az Alap 14 milliárdos forrásának 85 százaléka európai Uniós forrásból, a JEREMIE alprogramból származik, 15 százaléka magyar állami forrás.

Az alapkezelő 2015 végéig 80-100 projekt lebonyolítását célozza meg, tőkebefektetési tevékenységét előre meghatározott és transzparens befektetési politika mentén végzi, szakmai alapon kiválasztott befektetési bizottság döntés-előkészítésével.

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap küldetése, hogy a nemzetgazdasági szempontból jelentős, ugyanakkor a piaci kockázati tőkebefektetők figyelmén többségében kívül eső szektorok vállalkozásait elsősorban tőke oldalon támogassa. Az Alap befektetési politikája ezáltal ösztönzi a gazdasági növekedést, a foglalkoztatás bővülését, a leszakadó régiók felzárkózását és szolgálja az európai uniós források minél hatékonyabb területi felhasználását.

Olvasóink írták

  • 2. duszaandras 2013. április 10. 13:15
    „Szurkolunk a kollégáknak, hogy minél jobban tudják szolgálni az itt élő embereket. Még ha nem is vagyunk tulajdonosai, de mi is szeretnénk minél több "oxigénhez" jutni. Akkor tud független maradni a sajtó, ha erős, és akkor lesz erős a demokrácia, ha erős lesz a sajtó is.”
  • 1. bogabo 2013. április 09. 18:53
    „Nemcsak azt mondják majd meg, hogy milyen lesz az időjárás, hanem azt is, hogy mik lehetnek a hírek..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri ˝Belváros szégyene˝ - Csak álom a folytatás?

Beszakadt utak, töredezett járda, sár mindenütt: a kamara mögötti lakótelepen élőknek elfogyott a… Tovább olvasom