Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

100 millióból újul meg a télig a Városház tér

Győr - A Városház tér díszburkolatot kap, mintegy 100 milliósra tervezett ráfordítással. A munkálatokat a tél elejéig befejezik.
Borkai Zsolt polgármester a döntéssel kapcsoplatban arról adott tegnap tákéjoztatást, hogy a tér átalakítását egyben a Széchenyi tér később sorra kerülő felújításának főpróbájaként értékelik. Műkő helyett – okulva a megyeháza előtti burkolat gyors kifakulásán – valódi kőre kívánják cserélni a jelenlegi aszfaltot, emiatt kell számolniuk az aránylag nagyobb kiadással. A beruházást közbeszerzési eljárás előzi meg. A tervezéssel, a közművek esetleg szükségessé váló kiváltásával együtt is szeretnék, ha a tél előtt, októberben átadhatnák rendeltetésének a megszépített területet.
Műkő helyett – okulva a megyeháza előtti burkolat gyors kifakulásán – valódi kőre kívánják cserélni a jelenlegi aszfaltot. Fotó: Bertleff András
Műkő helyett – okulva a megyeháza előtti burkolat gyors kifakulásán – valódi kőre kívánják cserélni a jelenlegi aszfaltot. Fotó: Bertleff András
A bejelentésen, horderejének megfelelően valamennyi alpolgármester és a kabinetfőnök is részt vett. Somogyi Tivadar és Németh Zoltán belvárosi képviselői minőségében örömének adott hangot, megjegyezve, hogy mint egy korábbi, itt tartott nagy kulturális rendezvény példája mutatja, érdemes a térre ekkora összeget áldozni. A kő minőségét úgy szándékoznak megválasztani, hogy azzal évszázados távlatra tekinthessenek.

Simon Róbert, a pénzügyekért felelős alpolgármester kijelentette, hogy a beruházás fedezete biztosított. Ottófi Rudolf mint a város kulturális rendezvényeiért felelős alpolgármester meggyőződésének adott hangot, hogy a Városház tér kialakítása összhangban marad a város kulturális életének színvonalával.

Olvasóink írták

  • 2. orgona 2008. május 09. 00:33
    „Szaz millio nagyon sok penz,nem hiszem anyit fognak rakölteni,ugyanis a zsebbe is kell hogy valami maradjon,mert ez az üzlet amit majd megmagyaraznak”
  • 1. tricse 2008. április 22. 08:49
    „Üdv!

    Most őszintén? Csicsázhatják azt a teret 100 milliókból,tehet nek oda szökőkutat,parkot,szobrot,szépet bármit---semmi nem fogja enyhíteni a szemközti épület szörnyűséges látványát és azt a --hát nem is tudom finoman fogalmazni--lepusztult uszodai medence hatású egyszem győri szökőkút-borzalmat,ami ráadásul nem is működik mindig! Tegnap voltam Szombathelyen---szegény város,szegény emberekkel,de szép,meg lehet nézni a Főteret,az ottani sétálóutcát---3 szép szökőkút,díszburkolat,padok,barátságos régi stílusú házak között,virágok mindenütt a városban,sok zöld terület!

    Tudom én,hogy itt nálunk azt az " üvegpalotát" már nem lehet elbontani,de valahogy bántja a szememet! És akkor is bántani fogja ha szép, új ,drága kő lesz szemben a Városháza előtti téren!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzügyi katasztrófa? Van kiút!

A nemzetközi hitelpiaci válságot mára a magyar háztartások is a bőrükön érzik. Katasztrofális… Tovább olvasom