Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád
04.17. 11:22 #Széchenyi István Egyetem
Kitüntették Dr. Faragó Lászlót, a Széchenyi István Egyetem professzorát

Kitüntették Dr. Faragó Lászlót, a Széchenyi István Egyetem professzorát

Dr. Faragó László a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Széchenyi István Egyetem Regionális-tudományi és Közpolitikai Tanszékének egyetemi tanára, a Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola törzstagja a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét (polgári tagozat) vehette át a területi tervezés és a területfejlesztés terén végzett több évtizedes kutatói, oktatói és szakértői tevékenységéért.

04.16. 11:10 #Széchenyi István Egyetem
A megyei értéktárban a 240 éves győri pedagógusképzés

A megyei értéktárban a 240 éves győri pedagógusképzés

Az Apáczai-konferenciát és a Tanítók napját követően a jubileumi tanév zárórendezvényeként "240 éves a győri tanítóképzés" címmel rendeztek tudományos emlékülést a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karán. Az értéktár bizottság a megyei értékek sorába emelte a győri tanítóképzést, elismerve, hogy pótolhatatlan helye van a megyerikumok között.

04.15. 08:14 #Széchenyi István Egyetem
Android karbantartók és memóriasebészek a Techtogether-napon Győrben

Android karbantartók és memóriasebészek a Techtogether-napon Győrben

Huszonkét győri, és a régióból érkező középiskolai csapat részvételével immáron a negyedik alkalommal rendezték meg a Techtogether Junior Győr pályaorientációs napot a Széchenyi István Egyetemen. Az összetett versenyt a Kazinczy Ferenc Gimnázium csapata nyerte, a legjobb prezentációt Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakközépiskola diákjai tartották. A résztvevők szerint nagyon vonzóak a Széchenyi István Egyetem képzései.

04.12. 11:50 #Széchenyi István Egyetem
Az igazi innovátorok DNS-e a találmányi vásáron

Az igazi innovátorok DNS-e a találmányi vásáron

Színvonalas szakmai programsorozat és csaknem félszáz, kreatív fejlesztéseket, termékeket bemutató kiállító várta az érdeklődőket a X. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállításon és Találmányi Vásáron. A szakmai díjat a Willisits Mérnökiroda Kft kapta az E-Bambini fejlesztéséért, közönségdíjas pedig a Darnó Hús lett. Zsúfolásig megtelt a Széchenyi István Egyetem aulája.

04.09. 14:01 #Széchenyi István Egyetem
Széchenyis siker és

Széchenyis siker és "Sörgyári capriccio" a Nemzetközi Számviteli Héten

Kiemelkedően szerepeltek a Széchenyi István Egyetem hallgatói a 20. Nemzetközi Számviteli Héten tartott versenyen, Görögországban, ahol tizennégy ország nyolcvan diákja négyfős csapatokban mérte össze tudását nemzetközi pénzügyi beszámolási standardokból és fundamentális elemzésből. Tanáruk, Dr. Borbély Katalin évről évre sikeresen készíti fel hallgatóit. A számviteli hét rendezvénysorozatának jövőre a győri egyetem ad otthont.

04.08. 07:11 #Széchenyi István Egyetem
Győri egyetemisták újratervezték a GYSEV FLIRT 3 szerelvényeit - látványtervek

Győri egyetemisták újratervezték a GYSEV FLIRT 3 szerelvényeit - látványtervek

Újraértelmezték a vasúton, utazással eltöltött idő fogalmát, építészeti térként kezelték a GYSEV robogó FLIRT 3 szerelvényeit, és újszerű, meggyőző koncepciójukkal első díjat nyertek a XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencián. A Széchenyi István Egyetem mesterszakos építészhallgatói, Fejes Nóra, Torma Sára és Zurai Lilla (konzulensük Dr. Géczy Nóra) alkotta csapat a műszaki tudományi szekció építészeti tervezés tagozatában lett első helyezett.

04.05. 10:39 #Széchenyi István Egyetem
A Mosonmagyaróvári Piarista Iskolaközpont építészeti terveit a világ legjobbjai közé választották -  fotók

A Mosonmagyaróvári Piarista Iskolaközpont építészeti terveit a világ legjobbjai közé választották - fotók

Hatodik alkalommal rendezték meg idén márciusban az S.ARCH (Fenntartható Építészet) nemzetközi konferenciát, és adták át az S.ARCH díjakat, amelyekkel évente az új épületekre és építészeti tervekre fókuszálnak. A győri CAN Architects építésziroda tervei alapján megvalósuló Mosonmagyaróvári Piarista Iskolaközpont különdíjas lett, így bekerült a világ legjelentősebb építészi alkotásai közé.

04.04. 07:08 #Széchenyi István Egyetem
Az NMHH díjazta a győri joghallgatókat

Az NMHH díjazta a győri joghallgatókat

A Széchenyi István Egyetem két joghallgatóját és konzulenseiket is díjazta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatudományi Intézete (MTMI) az Országos Tudományos Diákköri Konferenciához (OTDK) kapcsolódó pályázatán. Szabó Lívia a szoftverek védelmének összehasonlító elemzésével, Verebélyi Viktória pedig a dohánytermékek reklámtilalmával és az egységes csomagolás követelményével foglalkozott.

04.03. 09:49 #Széchenyi István Egyetem
Precíziós társadalom: amikor tízezer szenzor figyel ránk egy átlagos szobában

Precíziós társadalom: amikor tízezer szenzor figyel ránk egy átlagos szobában

Különösnek hathat, de általában a hadiipar mellett a mezőgazdaság az a terület, ahol úttörő módon alkalmazzák az új technológiákat. Ott kaptak először önvezető funkciót munkagépek, a precíziós mezőgazdaságban alkalmazták először a szenzorok sokaságát. Rövidesen viszont az egész társadalmunk precíziós lehet, ahol egyetlen átlagos szobában tízezernyi láthatatlan szenzor fog figyelni bennünket. Erről beszélgettünk Dr. Élő Gáborral, a Széchenyi István Egyetem kutatóközpont-vezetőjével.

03.29. 08:18 #Széchenyi István Egyetem
Digitális technológiai újdonságok az Innovációs Kiállításon Győrben a Széchenyi egyetemen

Digitális technológiai újdonságok az Innovációs Kiállításon Győrben a Széchenyi egyetemen

A X. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásáron negyvenkét kiállító és változatos szakmai programok sora várja az érdeklődőket a Széchenyi István Egyetemen, április 10-én. A fókuszban az elektromobilitás, a 3D technológia, a segítő innovációk, a mindennapok egyedi megoldásai, az egyetemi projektek és a hallgatói csapatok lesznek.

03.28. 09:38 #Széchenyi István Egyetem
Dr. Kovács Endre nyolcvanhárom évesen lett PhD doktor a győri Széchenyi-egyetemen

Dr. Kovács Endre nyolcvanhárom évesen lett PhD doktor a győri Széchenyi-egyetemen

Édesapja azt tanácsolta neki, soha ne éljen úgy, hogy ne legyen valamilyen feladata. Így is tett. Már betöltötte a nyolcvanat, amikor jelentkezett a Széchenyi István Egyetem doktori iskolájába, most pedig, 83 évesen átvehette summa cum laude minősítésű PhD-diplomáját. Dr. Kovács Endre ötvenöt éve dolgozik állatorvosként Németországban. Idős korára rendszeresen hazahúzzák a gyökerei, és ilyenkor beleveti magát az akadémiai világba.

03.25. 09:46 #Széchenyi István Egyetem
Önvezető járművek, okos városok - Közlekedéstudományi Konferencia a győri Széchenyi-egyetemen

Önvezető járművek, okos városok - Közlekedéstudományi Konferencia a győri Széchenyi-egyetemen

Önvezető járművek, okos városok, smart rendszerek is terítékre kerültek, de maga a rendezvény is kiválóan élt az okos megoldások adta lehetőségekkel. Az előadások alatt például a résztvevők mobiltelefonos alkalmazás segítségével fejezhették ki álláspontjukat egy-egy fontos kérdéssel kapcsolatban. A IX. Közlekedéstudományi Konferenciát rendezte meg a Széchenyi István Egyetem Építész- Építő és Közlekedésmérnöki Kara az elmúlt hét második felében a győri campuson.

03.24. 06:00 #regényújság #Széchenyi István Egyetem
Design - térről, tárgyról, emberről: új kötettel jelentkezett Géczy Nóra, a győri Széchenyi egyetem oktatója

Design - térről, tárgyról, emberről: új kötettel jelentkezett Géczy Nóra, a győri Széchenyi egyetem oktatója

Azt mondja, a jó tervezők egy-egy tárgy, épület tervezésekor teljes életciklusban gondolkodnak. Arra is figyelnek, hogy azokat milyen módon lehet hasznosítani, ha kell, újrahasznosítani. Biztosítható-e így is egyfajta körforgás? Mennyire károsítják ezek a tárgyak, beépített anyagok a környezetet, veszélyeztetik-e a használóikat? Ezért aztán a jó tervezők néha nemet is tudnak mondani. Géczy Nóra építész-tervezőművésszel most megjelent új könyvéről beszélgettünk.

03.22. 07:09 #Széchenyi István Egyetem
Győri joghallgatók sikere a Mailáth-pályázaton

Győri joghallgatók sikere a Mailáth-pályázaton

Az OBH elnöke 2014 óta hirdeti meg évről évre a Mailáth György országbíróról elnevezett tudományos pályázatot bírók és joghallgatók részére. A pályázat ünnepélyes záróakkordját, a Mailáth Szimpóziumot március 14-én rendezték meg a Magyar Igazságügyi Akadémián. A Széchenyi-egyetem joghallgatói, Balogh Norbert és Lénárd Erika kiválóan szerepeltek a polgári jogi szekcióban: az első és a harmadik helyet szerezték meg.

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...