Csak az udvaron keresztül lehet megközelíteni

2021.03.08. 08:17

Nyilak vezetnek a győri Petz-kórházban az oltóponthoz – Grafikán is mutatjuk

Az egészségügyben, valamint a szociális szférában kampányszerűen lefolytatott COVID- 19 vírus elleni oltást követően elkezdődött a védőoltásra postai úton vagy interneten keresztül regisztráltak vakcinázása is. Minden háziorvos heti frissítéssel megkapja a praxisában regisztráltak listáját. A háziorvosok hívják be a jelentkezőket az oltásra, amelynek helyszíne lehet a háziorvosi rendelő, a kórházi oltópont vagy szociális intézmény, illetve nyugdíjasház is.

Barki Andrea

20210304 Győr Oltópont a kórházban Képen: Horvát István Fotó: Nagy Gábor NG Kisalföld

Forrás: Kisalföld

Fotó: Nagy Gábor

Mint arról beszámoltunk, elkezdődött a regisztráltak védőoltása. Az érintettek a vakcinát a háziorvosi rendelőben, a kórházi oltópontokon vagy szociális intézményben, illetve nyugdíjasházban kaphatják meg. A Petz-kórházban nyilak segítenek a tájékozódásban.

Fotó: Kisalföld

Győrben a központilag kijelölt oltópontot a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház C3 épületének földszintjén rendezték be. A kórházakban továbbra is látogatási tilalom van érvényben, az oltásra érkezők az épületen belül nem közlekedhetnek. A betegek és az oltásra érkezők védelme érdekében tehát csak az udvaron keresztül lehet megközelíteni az oltópontot. A bejáratoktól kezdve tájékoztató táblák jelzik a legrövidebb haladási utat. Szemmagasságban piros felirat mutatja az irányt, a földön pedig sárga nyilakat kell követni a cél eléréséhez.

Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld

Az intézmény tájékoztatása szerint a kijelölt oltópontot egyrészt a Petz Lajos Parkolóház (a Szent Imre út és a Vasvári Pál utca kereszteződésénél) irányából az udvari vaskapun keresztül lehet megközelíteni. Elsődlegesen ezt az útvonalat javasolják a gyors és akadálymentes közlekedés érdekében.

A gépjárművek elhelyezésére a parkolóházat lehet igénybe venni, ahol a veszélyhelyzet időtartama alatt ingyenes a parkolás és mindig találunk üres megállóhelyet. Amennyiben mozgásában korlátozott személyt hozunk oltásra, őt a gépjármű leparkolását követően a parkolóház bejáratánál elhelyezett tolószékek igénybevételével kísérhetjük el az oltópontra, majd vissza a parkoló gépjárműhöz.


Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld

Az oltópont megközelíthető a kórház Magyar utcai bejárata felől is. Tekintettel arra, hogy a Magyar utcában kevés a parkolóhely, illetve az intézmény területére csak kivételesen indokolt esetben lehet gépjárművel behajtani és ott megállni, ezt az útvonalat elsősorban a gyalogosforgalom részére ajánlják. Amennyiben gépjárművel hajtanak be az udvarba, amint az oltásra érkező az épületbe ért, a gépjárművel el kell hagyni a kórház területét, majd az oltás végeztével ismét ezen az úton lehet elszállítani a hozzátartozót.

A mozgásukban korlátozottakat tolószék várja a parkolóháznál és az oltópontnál.
Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld

Tolószékeket az oltási pont közelében is találunk, viszont a gépjárművek elhelyezésével kapcsolatos nehézségek miatt a mozgásukban korlátozottak részére elsősorban a parkolóház felől nyíló bejárat használatát javasolja a kórház.

Naponta 600–700 embert oltanak a kórházban, ezért a zsúfoltság elkerülése érdekében célszerű a háziorvosok által megadott időpontra pontosan érkezni.

20210304 Győr
Oltópont a kórházban
Fotó: Nagy Gábor NG Kisalföld
Fotó: Kisalföld

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!