Győr és környéke

2018.12.05. 07:40

Zsúfolt buszok 2 - A győri önkormányzat közleményt adott ki

Kedden jelent "Reggelente egyre zsúfoltabbak a buszok" című cikkünkre a győri önkormányzat közleményt adott ki. Íme.

kisalfold.hu

A közszolgáltatási szerződés alapján a szolgáltatás teljesítése a helyi utazási igények és a rendelkezésre álló pénzügyi lehetőségek szabta keretek között valósul meg. Az önkormányzat jelenleg 885.130.944,- Ft-ot fizet az ÉNYKK részére (ezen felül 362.671.000,- Ft összegű a tervezett állami támogatás összege). Az önkormányzat elvárja az ÉNYKK-tól, mint szolgáltatótól, hogy az utazási igényeket megfelelően kiszolgálja, a zsúfolt járatokra és időszakokra a megfelelő autóbuszokat szervezze és a menetrend-módosítási javaslatait jelezze.


A meghatározott éves kilométerkereten belül mód van arra, hogy a menetrend módosításra kerüljön a megfelelő utazási igények kiszolgálása érdekében. Ehhez azonban az ÉNYKK javaslataira van szükség, mert a szolgáltató tudja jelezni a problémákat. Az önkormányzat nem határozza meg, hogy a menetrendet milyen típusú autóbuszokkal kell teljesíteni, ez az ÉNYKK felelősségi körébe tartozó kérdés. Ha az ÉNYKK úgy látja, a menetrend módosítására van szükség vagy kisegítő járattal lehet orvosolni a problémát, azt jelezni köteles az önkormányzat felé.


Az utazási igények cikkben leírt módosulásáról nem kaptunk tájékoztatást az ÉNYKK-tól, csupán a fenti cikkből értesültünk róla. A szerződés szerint az ÉNYKK a feladatát a mindenkor érvényes menetrend teljesítéséhez szükséges darabszámú autóbusszal köteles ellátni, amelyből legalább 40% csuklós. Így kezdeményezzük annak vizsgálatát is, miszerint "egyre kevesebb a hadra fogható csuklós busz a városban" - olvasható a közleményben.

A keddi írásunkat ide kattintva olvashatják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!