Győr és környéke

2016.10.22. 20:57

Világutazó lett Roxy, a győri menhelyről örökbefogadott kutyus

Roxy gazdája oldalán nem csak hazánk legszebb tájait fedezheti fel, hanem bejárhatja a közeli országokat is.

kisalfold.hu

A győri menhelyről örökbefogadott Roxyból igazi világutazó lett: gazdája oldalán nem csak hazánk legszebb tájait fedezheti fel, hanem bejárhatja a közeli országokat is. Roxy túrázik, utazik és hegyet is mászik.

A kutyus történetéről korábban mi is beszámoltunk. Az azóta eltelt három évben tovább gyarapodott a közösen megtett kilométerek száma.



"Az előző kutyánkat sajnos el kellett altatnunk. Azokban a szomorú pillanatokban fogadtam meg, hogy a jövőben kizárólag a Győri Állatmenhelyről viszek haza kutyát, s ezzel is igyekszem kicsit segíteni az árva állatokat. Roxy-t, a keverék szukát meglátni és megszeretni a pillanat műve volt, idén év elején hoztam el a menhelyről, s azóta nevelem" - mesélte portálunknak az aranyos történetet a győri Szórády József.

Az örökbefogadást követő napokban eldöntötte, hogy ahová csak lehet, magával viszi négylábú társát is.

"Mindig is szerettem kirándulni és túrázni, négyfős baráti társasággal régóta járjuk a szép hazai tájakat. Amikor kitaláltam, hogy milyen jó volna Roxy-t is elvinni egy-egy túrára, voltak kétségeim a tervet illetően, de rövid szoktatást követően a kutyánk szerencsére megkedvelte a kerékpárra illeszthető, állatszállító kosarat. Összesen három pórázzal biztosítom Roxy-t útközben, így nem fenyegeti az a veszély, hogy esetleg kiessen vagy kiugorjon a kosárból, ha lát számára valami izgalmasat" - folytatta a győri fiatalember.

Szórády József a kutyabarathelyek.hu portálnak adott interjút arról, milyen kalandokat tudnak azóta a hátuk mögött.

Fotó: roxykalandok.blog.hu

Fotó: roxykalandok.blog.hu
Szerveztek túrát a Dunát követve Komáromtól Mohácsig, illetve Villányon keresztül Pécsig, Kassától a Tisza mellett a szerbiai Szabadkáig, jártunk a Bakonyban, a Fertő tó körül, Palócföldön, Pozsonyon keresztül eljutottak Bécsbe is.

Idén is egy folyó adta nevét a csapat nagy körtúrájához: öt országon át követtük hellyel-közzel a Drávát, Ausztrián, Szlovénián, Horvátországon és Szerbián keresztül tettek meg több mint 700 km-t, majd tértek vissza Magyarországra. Nemrég Szentgotthárdtól kerekeztek Győrig szintén egy folyó, a Rába mellett maradva.

Roxy a gyalogtúrákra is gazdájával tart, sőt, saját Országos Kéktúra pecsételő füzete is van.

Fotó: roxykalandok.blog.hu

Fotó: roxykalandok.blog.hu
- A kezdetekben csak páran indultunk útnak, azonban mára már 12 fősre duzzadt a csapat. Eddig a pillanatig közel 400 km-t tettünk meg a magyar "turistautak sztrádáján", de idén még több kaland is vár ránk, így jó pár szakaszt fogunk év végéig teljesíteni - mesélte József.

József szerint Roxy egy imádnivaló haramia, minden helyzetből kihozza a maximumot, semmit sem csinál "félgőzzel". A túrák során képes 40-50 km-t, vagy még többet mozogni.

- A bringatúrák során is legszívesebben futna végig mellettünk. Gyalogtúráinkon mindig számon tart mindenkit, a lemaradókat bevárja, kereszteződésnél mutatja a helyes irányt - mesélte a gazdi.

Közös kalandjaikról blogot is vezetnek, a bejegyzések a roxykalandok.blog.hu oldalon érhetőek el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!