Győr és környéke

2015.05.05. 16:38

Videó: így hajóztunk, tutajoztunk Révfaluból az Iparcsatornáig! - fotók

Jövő hétvégétől menetrendszerinti hajójárat indul Révfaluból a győri állatkertig. Most az is kiderült, milyen mély a Mosoni-Duna győri szakasza és hogyan áll a folyópart több mint 6 milliárdos rehabilitációja?

Szeghalmi Balázs


Egyelőre nem tudni, lesz-e kombinált jegy

A kedd délelőtti hajózásunk, tutajozásunk oka: jövő szombattól menetrendszerinti hajójárat indul a Kálóczy téri Zátony Étterem kikötőjéből a Xantus János Állatkertbe. A Kalandor névre keresztelt hajó minden szombaton 9.30-kor indul majd a révfalui kikötőből.


Videó: Cseh Róbert
Arra a felvetésre, hogy mind a hajóútra, mind az állatkertbe érvényes kombinált jegy vásárlására lesz-e lehetőség, a Zátony tulajdonosa, Templa Attila egyelőre nem tudott válaszolni. Nyilatkozott ugyanakkor a Mosoni-Duna győri szakaszának jelenlegi hajózási helyzetéről.


Így hajóztunk, tutajoztunk Révfaluból az Iparcsatornáig! - fotók: Cseh Róbert


Most egész jó a győri vízállás

"Most 3-4 méter mély a folyó győri szakasza a kotrási munkálatoknak köszönhetően. Az első hajónk merülése elérte vagy meghaladta az egy métert öt éve, akkoriban nem ritkán volt gondunk az alacsony vízszinttel.

A Kalandor szerencsére már csak 40-50 cm-re merül, vagyis ha extrém alacsony a győri vízszint, ez a tényező még a Radó-sziget körül sem jelent akadályt"- tudtuk meg Templa Attilától.

Galéria kép

A keddi hajó út során bebizonyosodott: a Mosoni-Duna folyópartjának több mint hat milliárd forintból végzett rehabilitációja a Széchenyi-hídtól az Iparcsatorna bejáratáig gyakorlatilag elkészült, a híd után azonban akad még munka bőven.


Hamarosan videó a hajóútról!

Olvasóink hamarosan videón tekinthetik meg a győri folyópartot Révfalutól az Iparcsatornáig. S azt is, hogyan "bújtunk át" a felújított Iparcsatorna kapuján, illetve találkozásunkat ott egy iszapkotró hajóval.

Érdemes tehát kattintani cikkünkre később is! 

Galéria kép

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!