Győr és környéke

2018.09.24. 07:55

Vastapssal ért véget a Győri Filharmonikus Zenekar koncertje

Élőben közvetítette koncertjét a Győri Filharmonikus Zenekar a Zeneakadémiáról.

kisalfold.hu

Az élő közvetítés véget ért, a nagyszerű zenei élményt vastapssal hálálta meg a közönség a helyszínen. A hangverseny második részében a XX. század zenekari zenéjének egyik meghatározó, klasszikus mesterműve, a Concerto csendült fel, Bartók halálának évfordulóján. A Győri Filharmonikus Zenekar méltón tisztelgett Bartók életműve előtt.

Korábban írtuk: 


Második alkalommal közvetíti koncertjét élőben a Győri Filharmonikus Zenekar a Zeneakadémiáról. A hangverseny alatt Szabó Balázs zenetörténész érdekfeszítő kommentárjai segítségével kapunk betekintést az egyes művek keletkezéseinek hátterébe.


A szeptember 25-én, 19:30 órakor kezdődő élő közvetítés a kisalfold.hu honlapon követhető, illetve a Győr Filharmonikus Zenekar facebook oldaláról is elérhető lesz.





Az orosz nemzeti opera megteremtője, Glinka brilliáns nyitánya után a zongorarepertoár csillogó hangversenydarabja, Rahmanyinov az "ördög hegedűse", vagyis Niccolo Paganini ismert témájára írott Rapszódiája csendül fel a nemzetközi hangversenyélet új sztárja, a 2015-ös moszkvai Csajkovszkij-verseny győztese, Dmitry Masleev szólójával.

Az orosz zongoraiskola legjobb hagyományit képviselő fiatal művész a legnagyobb kritikai- és közönségsikerrel szerepel a világ legjelentősebb koncerttermeiben: a recenziók tévedhetetlen technikáját és játékának mély kifejezőerejét egyaránt szuperlatívuszokban méltatják. Fellépése a koncertévad egyik szenzációjának ígérkezik! A hangverseny második részében a XX. század zenekari zenéjének egyik meghatározó, klasszikus mesterműve, a Concerto csendül fel, Bartók halálának évfordulóján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!