Győr és környéke

2017.11.13. 14:39

Változások és hiányosságok az új győri buszmenetrendben - Elégedettek lehetünk?

A VEKE átfogó cikket készített a győri buszmenetrendről, amelyben alaposan kielemzi a megújult menetrendet.

Több év kihagyás után, 2017. szeptember 1-től jelent meg új helyi autóbusz-menetrend Győr városában. A VEKE most sorra vette a változásokat, és a még fennálló hiányosságokat.


Az utolsó helyi menetrendfüzet 2014-ben, a Baross Gábor híd felújítását követően jelent meg, amely szintén hozott néhány kisebb korrekciót. Ezután több, mint 3 évig a hálózat érdemben nem változott, csupán "foltozások" történtek, amelyek sajnos legtöbbször nem a rendszer átláthatósága irányába mutattak, hanem a 2009-es reform során letisztított hálózatot újra elbonyolították.


A felsorolt előzmények után izgatottan vártuk a régóta tervezett új menetrendet, amely végül 2017 őszén született meg - fogalmaz a portál.


Aki nagy változásra számított, csalódnia kellett: az új menetrend nem hozott a 2009-eshez hasonló forradalmi változásokat, alapvetően a korábbi években történt kis lépések kerültek összegzésre, a csúcsidei torlódások miatti késések “legalizálódtak" extra csúcsidei menetidők bevezetése révén, illetve néhány új elem jelent meg. De legalább nem történt újabb járatritkítás (...).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!