Győr és környéke

2019.04.15. 20:21

Üzenet Európának a belvárosi keresztút Győrben - fotók

Megáldotta Veres András megyéspüspök tizennégy stációs belvárosi keresztutat Győrben hétfőn.

kisalfold.hu

 A kálvária egyházi, városi és vállalkozói összefogásból, mintegy 50 millió forintból készült el. t dombormű, két grafika és öt festmény alkotja az állomásokat, amelyeket Győrhöz kötődő szobrászok, grafikusok, festőművészek, textilfestők készítettek el. Az alkotások üvegbeton keretben vannak felfüggesztve az útvonalra eső épületekre, vagy külön lábakra állítva.

 

[namelink name="Veres András"] beszédében hangsúlyozta: ez a keresztút üzenet Európának. Kiemelte, Győrben olyan összefogás jelent meg, ami minden embernek egyet jelent: Isten megváltott mindnyájunkat. [namelink name="Borkai Zsolt"] polgármester elmondta, polgármesterként külön öröm számára, hogy a gazdasági élet ismét megmutatta, fontos számukra a közösség. Az elöljáró szerint a keresztút – és az alkotások – az év minden szakában tovább emelik a belváros meghittségét.

Üzenet Európának a belvárosi keresztút Győrben - Fotó: Bertleff András

Bogisich Ferenc, a QP Zrt. tulajdonosa felidézte: 2016-ban a bencéstemplom harangjai születtek újjá egy összefogás eredményeként, s már akkor megfogalmazódott mindannyiukban, hogy jó lenne folytatni ezt az „álmot". Az üzletember szerint most a keresztúttal egy újabb álom valósult meg, s előrevetítette, tudja, hogy még korántsem ért véget az összefogás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!