Győr és környéke

2017.10.18. 14:52

Új vezetők a Lapcomnál

A Lapcom Zrt. új vezetőket nevezett ki a Bors, a Kisalföld és a Délmagyarország napilapok élére, valamint új szakember tölti be a stratégiai igazgatói posztot.

A Bors főszerkesztői pozícióját Kovács Vince veszi át Szekeres Tamástól, aki közös megegyezéssel távozik a válallattól. Kovács Vince jelenleg a Bors aktuális szerkesztője, több mint 12 éve dolgozik a Borsnál (illetve 2007-ig elődjénél, a Színes Bulvár Lapnál). Több mint 20 éves bulvár újságírói tapasztalattal rendelkezik, ebből 11 évet dolgozott a Blikknél, amelynek egyik alapítója is volt. Ezenkívül szerkesztő-riporterként dolgozott a Magyar Televízió Megáll az ész című szórakoztató magazinjában és a Frei Dossziéban. Ez utóbbiról könyvet is írt (Frei Dosszié titkai, 1997) valamint 2004-ben társzerzője volt a móri mészárlásról írt könyvnek.

 

Általános helyettese Kövess László eddigi főszerkesztő-helyettes lesz. Kövess László újságírói pályafutását a Pest Megyei Hírlapnál kezdte, a Vasárnapi Híreknél folytatta, 1995-től dolgozik a bulvár médiában. A Mai Nap vezető szerkesztője, a Bors elődjének, a Színes Bulvár Lapnak alapító főszerkesztő-helyettese volt. Ezután rövid kitérő következett, a Reggel című napilap felelős szerkesztője volt, majd visszatért a laphoz. Az elmúlt években a Bors egyik főszerkesztő-helyetteseként, egyben a szórakoztató tartalomért felelt.

 

Sal Endre, a Bors főszerkesztő-helyettes közös megegyezéssel távozik a szerkesztőségtől.

 

A Kisalföld főszerkesztői, kiadóvezetői feladatait Garamvölgyi Imre látja el, az eddigi főszerkesztő-kiadóvezető Nyerges Csaba közös megegyezéssel távozik a Lapcomtól. Garamvölgyi Imre több mint 20 éves újságírói tapasztalattal rendelkezik, dolgozott televíziós és rádió szerkesztőként, a Kisalföld csapatát már ötödik éve erősíti szerkesztőként.

 

A Délmagyarország új főszerkesztőjének, valamint kiadóvezetőjének Bonifert Gábort, helyettesének Gidró Krisztát nevezték ki. A lap eddigi főszerkesztője, kiadóvezetője Kóti Zoltán és főszerkesztő-helyettese Szögi Andrea közös megegyezéssel távozik a cégtől. Bonifert Gábor több mint két évtizede dolgozik a marketing, a PR, a kommunikáció és a média területén. Korábban a Szegedi Nemzetközi Vásár és Piac Kft. marketing és kereskedelmi vezetője volt, majd ügyvezető igazgatóként hosszú évekig irányította a SZEGEDma.hu hírportált és egyéb sajtótermékeket megjelentető kiadót. Vezetésével a portál a vidék egyik vezető hírportálja lett. 2014 végétől a Csongrád Megyei Önkormányzatnál tevékenykedett elnöki kabinetvezetőként.

 

Gidró Kriszta 1994 óta dolgozik újságíróként. 1998-tól a Magyar Nemzet munkatársa volt. 2005 óta él Szegeden, a Magyar Nemzet Csongrád megyei tudósítója volt, 2014-től pedig a Lánchíd Rádió szegedi stúdióját vezette. 2016 augusztusa óta a Magyar Idők belpolitikai szerkesztői és Csongrád megyei tudósítói feladatait látta el.

 

A Lapcom stratégiai igazgatója novembertől Élő Gábor lesz, aki a Mediaworks stratégiai igazgatói székéből érkezik a céghez. A szakember pályája 25 éve Pécsről indult regionális televíziósként, közéleti és hírműsorok készítése után igazgatóként irányította kereskedelmi és közszolgálati televíziók hírszolgáltatását, rádió és online szerkesztőségek vezetése is része volt munkájának.

 

Andreas Merz vezérigazgató irányítása mellett a vállalat felsővezetésének az új szakember érkezésével továbbra is tagja marad Kovács Tibor HR igazgató, Rigó Judit gazdasági igazgató, Szabady Balázs műszaki igazgató valamint Györke Zoltán marketing és kereskedelmi vezérigazgató-helyettes. A Bors lapigazgatói feladatait továbbra is Kiss Eleonóra látja el.

 

Nádori Péter tartalomfejlesztésért vezérigazgató helyettes még a tulajdonosi tranzakció lezárását megelőzően kérte távozását, ő a ten távozik a Lapcomtól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!