Győr és környéke

2014.06.10. 15:25

Új szárny - Megújult Téten az általános iskola - fotók

A téti önkormányzat 285,6 millió forintból újította fel iskoláját.

kisalfold.hu

Évtizedes álom válhatott valóra Téten. Az alsó tagozatos diákok hamarosan birtokba vehetik az általános iskola új, modern, legmagasabb igényeket kielégítő épületszárnyát.

Megújult Téten az általános iskola

A nevelési-oktatási helyszínek minőségi és hatékony átszervezése a városban évtizedek óta sürgető és égető probléma volt. Tét Város Önkormányzata 2010-ben, mint a Téti Közoktatási Intézményfenntartó Társulás gesztorönkormányzata nyújtotta be pályázatát, a Nyugat dunántúli Operatív Program (NYDOP) keretein belül és 285.608.250 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A közel 300 fő felsős és 170 fő alsós diák méltó körülmények között folytathatja tanulmányait. A fejlesztések keretében Téten a meglevő iskolaépülethez új szárny épült, melyben kilenc tanterem, illetve kisebb foglalkoztató, tágas aula kap helyet. Ide költözhet át az alsó tagozat. A szintén itt működő főzőkonyha megszűnt és szerepét átvette a helyi óvoda 500 adagossá bővült, korszerűsített, modern konyhai berendezésekkel felszerelt konyhája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!