Győr és környéke

2017.12.09. 11:36

Új sáv Győrben a Kálváriút-821-es főút csomópontban - Rendőr irányítja a forgalmat

Az átalakítási munkák várhatóan pénteken fejeződnek be, de csapadékos időjárás esetén az időpont változhat.

kisalfold.hu

Egy kisebb beavatkozást végez a győri útkezelő a 821-es számú főút - Kálvária út csomópontjában, ahol a következő munkafázis jelentős korlátozással jár.


A 821-es számú főút (újabb nevén Bakony út) - Kálvária út jelzőlámpás csomópontban egy új, balra kanyarodó sávot létesítenek. A 821-es főútnak a Szigethy Attila út felőli oldalán alakítják ki az új balra kanyarodó sávot, melynek elsődleges célja a közeli Kert utca tehermentesítése a logisztikai vállalkozásnak dolgozó trélerektől.


Az új sáv beillesztése a meglévő csomóponti elrendezésbe csak úgy lehetséges, ha kisebb szélesítést hajtanak végre, mely már folyamatban van. A szélesítéshez a meglévő jelzőlámpás irányítást el kell távolítani és szélesebb paraméterekkel vissza kell helyezni, mely a jelzőlámpa kikapcsolásával és sávok lezárásával jár.


A munka kedden (december 12.) kezdődik, ekkor lebontja a kivitelező a jelzőlámpákat tartó sodronyokat és várhatóan a következő napon fejezik be a jelzőlámpák visszahelyezését. Az átalakításhoz a csomóponti burkolati jelek nagy részét felmarják és az új sávkiosztásnak megfelelően új burkolati jeleket festenek


A kereszteződés átalakítási munkálatai előre láthatóan pénteken fejeződnek be, de csapadékos időjárás esetén ez az időpont változhat.


Fontos: mivel a nagyon forgalmas kereszteződésben nem lesz jelzőlámpás szabályozás kedd 8 órától a reggeli és délutáni csúcsidőszakokban rendőri forgalomirányítás lesz a csomópontban - közölte Máthé-Tóth Péter, műszaki vezető, sajtószóvivő (Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!