Győr és környéke

2018.03.04. 08:43

Új polgármestert választottak Tápon

A polgármesteri tisztségért hárman indulnak.

kisalfold.hu

20.32 - Új polgármester Tápon


Időközi polgármester-választást tartottak vasárnap Tápon, miután az előző polgármester, a független Szöllősi József tavaly november 24-én mondott le tisztségéről. A községben 587 ember voksolhatott, ebből 303-an adták le a szavazatukat (ebből egy érvénytelennek bizonyult), ez alig több mint a választópolgárok fele. A polgármesteri tisztségért hárman indultak, valamennyien függetlenként: Csikár László, Nemes Mónika és Szabó László. Csikár László 236 szavazattal a voksok több mint 78 százalékát gyűjtötte be, így ő lett az új településvezető. Szabó Lászlóra 41-en (13,58 százalék), míg Nemes Mónikára 25-en (8,28 százalék) szavaztak.  


Korábban - Időközi polgármester-választást tartanak Tápon


Időközi polgármester-választást tartanak ma a Győr-Moson-Sopron megyei Táp községben, miután az előző polgármester lemondott. Farkas Virág, a helyi választási iroda vezetője elmondta, hogy a polgármesteri tisztségért hárman indulnak, valamennyien függetlenként: Csikár László, Nemes Mónika és Szabó László.


A községben 587 ember voksolhat. Az előző polgármester, Szöllősi József (független) tavaly november 24-én mondott le tisztségéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!