Győr és környéke

2019.08.14. 21:50

Új győri klip - a Belvárosi Betyárok tanításai kicsiknek és nagyoknak - videó, fotó

A Váray László és Valastyán Tamás alkotta duó eddig is ismert volt dalszövegekbe foglalt üzeneteik miatt, amelyek sokszor túlmutatnak a gyermekdalok megszokott világán.

kisalfold.hu

Nem pihennek a Belvárosi Betyárok: a 2018 év végén megjelent lemezüket  tavaszig már hat országban mutatták be, miközben még tart a nyári fesztiválszezon. Két koncert között mégis újra stúdióba vonultak és ismét különleges dallal és klippel jelentkeznek. A Váray László és Valastyán Tamás alkotta duó eddig is ismert volt dalszövegekbe foglalt üzeneteik miatt, amelyek sokszor túlmutatnak a gyermekdalok megszokott világán.


Az új felvétel, a Tanítás kicsiknek és nagyoknak már címében is megszólít minden korosztályt, ahhoz pedig, hogy ez a megszólítás ne csak szimbolikus legyen, a zenekar olyan zenészbarátokat kért fel együttműködésre, akiknek a zenéjén ők is felnőttek.

 

Így lett a dal egyik fontos vendége Gryllus Dániel, a Kaláka együttes vezetője, generációk meghatározó művésze, aki énekesként vett részt a stúdiómunkában. A zenekar vendégeskedett már Kaláka koncerten is, ahogy Gryllus Dániel is szerepelt náluk vendégként, és ezen kívül is sok szálon kapcsolódnak egymáshoz a zenén keresztül, de ez az első közös felvételük.


Hasonló módon van élő kapcsolata a zenekarnak Ferenczi György szájharmónika művésszel, aki a bluegrass és country balladák hangulatát erősíti a dalban nagyszerű játékával. Ő az 1-ső Pesti Rackák-on keresztül (korábban Rackajam) Váray Lászlóval számos korábbi zenei együttműködésben vett részt.

A videoklipről


A Belvárosi Betyárok eddig is sokat kalandozott klipjein keresztül az animációk világában. A sokszor rajz-mozifilmszerű képi megoldásaik után ezúttal a régi bábfilmek hangulatát idéző klipet készítettek.

Érdekességek


A dal első változata a zenekar Fejforgató című lemezén debütált 2016-ban, a közös felvétel akkor időhiány miatt nem jöhetett létre. Váray Lászlóék a hazai koncertek mellett októberben újra az Amerikai Egyesült Államokban turnéznak, novemberben pedig idei negyedik Nyugat-Európa-i koncertkörútjukra utaznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!