Győr és környéke

2018.12.29. 09:18

Tragikus baleset Győrszemerénél: Olimpia a harmadik áldozat

Szenteste óta küzdöttek a 20 éves Olimpia életéért, aki ugyanabban a balesetben sérült meg Győrszemerénél, ahol szerelme, Dávid, s annak egyik testvére is elhunyt. Éjjel lekapcsolták a gépekről az agyműködést már napok óta nem mutató fiatal lányt.

Sudár Ágnes

Két rózsa őrzi Ottó és Dávid emlékét – írtuk korábban, sajnos sejtve, hogy az első pillanattól kritikus állapotban lévő Olimpia szervezete is egyre reménytelenebb küzdelmet vív az életért. A megrázó tragédia napok óta beszédtéma Győrben és környékén: három testvér és egyikének szerelme karambolozott szenteste, a dél- előtti órákban.


A 32 éves sofőr és 24 éves öccse a helyszínen elhunyt, a harmadik testvér már túl van az életveszélyen. Nem volt sajnos egy pillanatig sem túl ezen a 20 éves Olimpia, akinek koponyasérülését megoperálták, de egy pillanatig sem tért magához, gépek tartották életben. A műtétet követő napok egyre egyértelműbbé tették, hogy ilyen sérülést lehetetlen túlélni. De mindenki a csodában reménykedett – a lány szülei is, akik Romániából azóta megérkeztek Győrbe a lányukhoz.


A Petz-kórház intenzív osztályának nővérei, orvosai mindent megtettek, amit az orvostudomány jelen állása szerint lehet, de nem sikerült megmenteni a lány életét. Az agyhalál megállapítása szigorú protokollhoz kötött, napokig tart – ezeken végigmentek, s az éjszaka ki kellett mondani, hogy véget ért a küzdelem.


Mindezt prof. Oláh Attilától, a Petz-kórház orvos igazgatójától tudtuk meg, amikor a sérültek állapotáról ismét érdeklődtünk. Három halálos áldozata van tehát a balesetnek, amely a 83-ason, a „halálkanyarként" emlegetett szakaszon történt.


Abban a kanyarban csak kevesen tartják be a hatvanas korlátozást. Most ez a hír talán újabb autósokat bír óvatosságra. A testvérek autója is előbb kisodródott, majd megpördült a kanyarban, s úgy ütközött a szembejövő autóval. Isteni csoda, hogy a másik autóban ülők csak könnyebb sérüléseket (úgy tudjuk, zúzódásokat) szenvedtek. A fiatal testvérek a lehető legszerencsétlenebbül, oldalról kapták az iszonyatos ütést, ezért sérültek mindannyian nagyon súlyosan.

A 83-as főúton, Győrszemerénél történt a három áldozatot követelő baleset. Fotók: Bertleff András




Már csak egy fiú, Krisztián fekszik tehát a Petz-kórházban, végtagjainak törése hosszú hónapokig tartó rehabilitációt feltételez. A fiú, akinek egy kicsi babája van, az intenzív osztályról kikerülhetett, a szubintenzíven fekszik jelenleg. S bár az első napokban még nem tudták, mert nem is lehetett elmondani neki a kegyetlen valóságot, ha a fájdalomcsillapítók kábulatából feleszmél, meg fogja kérdezni az őt folyamatosan látogató családtagjaitól, hogy miért van mindenki feketében…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!