Győr és környéke

2018.07.31. 08:15

Top 10 - videón mutatjuk 2018 eddigi legdurvább közlekedési szabálytalanságait Győrből

Idén sem unatkoznak a "Győrben közlekedünk" szerkesztői. Az agresszív győri autósok, az öngyilkos-jelölt gyalogosok bőven adnak nekik munkát.

Szeghalmi Balázs

10. Szemben a forgalommal


A Csaba utcában azok hajlamosak figyelmen kívül hagyni a behajtani tilos táblát, akik az utca sarkán lévő étterembe igyekeznek. Amennyire tudjuk, az étteremben mindig melegen hozzák ki a levest, nem kellene ennyire sietni. 



9. Forma-1 a Fehérvári úton


"Az eset a Fehérvári úton mondhatni megszokott Győrben" - írták a videó alá a "Győrben közlekedünk" szerkesztői. Nehéz velük vitatkozni. A fő kérdés az, hogy a délutáni csúcsban hova sietnek az autóversenyzők? Itt ugyanis borítékolhatóan lépésben araszol a kocsisor a Szigethy-Fehérvári-Ipar úti csomópontig. 



8. Ügyes tanulóvezető, egy öngyilkos-jelölt gyalogos, két szabálytalan bringás


Többször foglalkoztunk a Baross híddal kerékpáros szemmel, úgy látszik, nem elégszer. A "mély vízbe dobott" tanulóvezetőnek elsősorban arra kellett figyelnie, hogy a busz takarásából záróvonalra tévedt járókelőt ne üsse el. A két szabálytalan bringás "hab volt a tortán".  

 


7. Előzés jobbról az 1-esen


Nem szép dolog általánosítani, de a "golfos srácok" fogalommá váltak a közlekedésben. Nyomulnak a sötét diesel füstöt eresztő, 25-30 éves járgányaikkal és menőnek képzelik magukat, ha megelőznek pár autót jobbról. Előfordulhat olyan helyzet, amikor több mint veszélyessé válik a "játék". 

 


6. Fittyet hányni a pirosra, majd előzni a vasúti átjáróban


Közlekedési kultúránk esésének ékes példája, hogy a vasúti átjárókban a piros jelzés tabunak számított egykoron. Most többen feszegetik a határokat, elég megnézni, mit művel némelyik gyalogos és kerékpáros az Újlak utcai átjáróban.


A felvételen látható eset is a Budapest-Hegyeshalom vasútvonalon történt. Sok jót nem ígér, hogy rengeteg szerelvény jár hazánk legforgalmasabb vonalán.


A Győrben közlekedünk szerkesztőivel készített riportunkat ide kattintva olvashatják, a Facebook-oldalukat itt, a YouTube-csatornájukat itt láthatják.


5. Át a piroson busszal 


2006 júniusában adták át az első jelzőlámpás körforgalmat a Fehérvári út-Ipar utca-Szigethy Attila út találkozásánál, rengeteg koccanásos baleset történt itt az elmúlt évtizedben. Gyorsan tegyük hozzá: korábban több halálos baleset helyszíne volt a forgalmas gócpont, az átépítés óta sokkal biztonságosabbá vált a kereszteződés.


A videó látható esetben valószínű nem tudatosan szabálytalankodott a sofőr, inkább elmélázott. Szerencsére a Punto vezetője észnél volt, időben lassított. 

 


4. Autóval a kerékpárúton


A forgalom láthatóan lépésben is alig haladt a Hűtőház utcában, mire egy pofátlan autós alternatív megoldást keresett. Úgy gondolta, kipróbálhatja a kerékpárutat négy keréken.  

 


3. Furgonnal gyalogosok közé


Az előző videóhoz pepitában hasonló a helyzet, azzal a különbséggel, hogy a fehér furgonos manővere veszélyesebb volt. A meglepődött gyalogosoknak kis híján el kellett ugrani az útjából. Onnan, ahol semmi keresnivalója nem volt az autósnak.  

 


2. Előzés motorral két autó között


A Bisinger-felüljárón két autó között, nagy sebességgel zúgott el a motoros. Szemtanúk szerint a következő kereszteződésben a piros lámpán szintén átszáguldott. A motoros kezét foghatják az égiek, hogy ilyen mentalitással eddig megúszta a bajt. Kérdés, hogy a közlekedés többi résztvevőjét is óvják-e majd, ha ilyen előzésbe kezd emberünk.  

 


1. Behajtani tilos? Nem érdekelte a golfost!


Hasonló szituációval kezdtük összeállításunkat, az eset helyszíne is közel azonos (a Csaba utca folytatása a Hunyadi utca). A 4-es Golffal simán behajtottak oda, ahova sűrűn kanyarodnak buszok. A győri rendőrök előszeretettel büntetik meg a szabálytalankodó kerékpárosokat itt. A behajtani tilos táblára magasról tevő autósoknak is tartogatnak 30 ezer forintos csekkeket.  




+1: Nyitott ajtóval ment a busz


Nem tudjuk, hogy technikai hiba állt a háttérben, de tény: a 14-es busz nyitott ajtóval szállított utasokat Győrben. A KRESZ balesetveszély miatt tiltja, hogy bármilyen jármű nyitott ajtóval vegyen részt a közlekedésben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!