Győr és környéke

2019.08.27. 08:00

Top 10 mesekönyv a múltból - Melyik volt gyermekkora kedvenc olvasmánya? Szavazzon!

Mesekönyvet mindenkinek! kampányunkhoz kapcsolódik szavazásunk, mellyel a megsárgult emlékeket lapozzuk fel, hogy megtaláljuk a közösségi memória által őrzött legjobb könyveket a gyerekkorunkból.

kisalfold.hu

Az olvasás szép emlékű útján segítsék a mostani kisgyerekeket és vigyék be feleslegessé vált meséiket az ügyfélszolgálati irodáinkba! Részletek >>

Nyilvános könyvespolcainkat keressék Győrben a Baross úti Kisalföld-pavilonban és sajtóházunk recepcióján, az Újlak utca 4/A szám alatt. Mosonmagyaróváron a Régi vámház tér 14., Csornán a Templom utca 8. és Sopronban a Frankenburg út 2/A szám alatt helyeztük el a könyveket. 

Melyik volt gyermekkora kedvenc olvasmánya?

(Szavazni a cikk végén lehet!)

Kormos István: Vackor az első bében

Micsoda mulatság egy mackógyerek az osztályban! Nagy mancsa és körme ellenére Vackor ügyesen tornázik, könnyen megtanul olvasni és számolni, és hamarosan a gyerekek kedvence lesz. Ám amikor tavasszal kisüt a nap, a piszén pisze kölyökmackót csavarogni hívja medve természete, és aznap nem megy iskolába. Vajon mit szól ehhez az első bé?


Varga Katalin - Gőgös Gúnár Gedeon

A Gőgös Gúnár Gedeont szülők és kisiskolások nemzedékei ismerték meg. A mesék, versek zöme szándékosan hiányos betűkészlettel íródott, azért, hogy már azok az első osztályosok is önállóan olvashassák, akik még nem ismerik az egész ábécét.


Hervay Gizella - Kobak könyve

Kobak óvodás kisfiú, környezetének tárgyai, a világ jelenségei még sok újat nyújtanak számára. Érdekes, mulatságos történeteket talál ki róluk, és sok-sok mesét hall a mamájától is. Vonatról, spenótról, traktorról, piros autóról, sárkányról, törpéről, rágógumiról és még sok mindenről szólnak ezek a mesés történetek, később az ábécéről meg az első apró iskolai kalandokról is.  


Tersánszky Józsi Jenő: Misi Mókus kalandjai

Az iskolai fegyelembe nem akar beleszokni az örökmozgó kis mókuskölyök. Inkább világgá megy, hogy megkeresse az örökké termő fát. Sok viszontagságon megy keresztül és érdekes kalandok sorát éli meg, végül a szíve mégis hazahúzza.



 J.F. Cooper - Nagy indiánkönyv

Vadölő, Sólyomszem, Bőrharisnya - ki ne hallotta volna ezeket a neveket, aki az indiánregényeket szereti? Natty Bumppót nevezik így indián barátai. Az ő élettörténete fűzi egybe James Fenimore Cooper híres regénysorozatát, amely itt egy kötetben jelenik meg. Észak-amerikai indiánokról, fehér telepesek harcáról, az angol-francia gyarmatosítók viszályairól szólnak ezek a kalandos, izgalmas érdekes könyvek.


Erich Kästner - A két Lotti

A gyermekregény címszereplője két kislány, akik a megtévesztésig hasonlítanak egymásra. Ez a tény nem kis zavart okoz a történetbeli Bühl-tavi üdülő tanárai és diákjai és a nyaraló gyerekek körében, ahova a két új vendég megérkezik. A feltűnő hasonlóság titka az, hogy Luise és Lotte ikertestvérek. De ezt hogyan is gyanítaná a szigorú Ulrike kisasszony és a többi gyerek, ha a két bájos kislány sem tud róla. A szüleik elváltak és a gyermekeiken megosztoztak.


Illyés Gyula - Hetvenhét magyar népmese

Tündérmesékből, tréfás mesékből, Mátyás királyról szóló történetekből állt össze a kötet, mely a magyar könyvkiadás méltán legnépszerűbb műve, és Szántó Piroska 16 csillogóan szellemes, játékos, színes, egész oldalas illusztrációjával a magyar gyermek-és felnőttolvasók egyik kedvenc könyve.


Fésűs Éva - Csupafül

A Jószagú réten lakom, nyáron pitypangra néz az ablakom. Egér szomszédék és a katicák úgy ismernek, mint rendes nyuszikát...



Fekete István - Vuk

Vuk családjának életét kioltotta a gonosz vadász. A rakoncátlan rókakölyköt nagybátyja, az öreg Karak veszi védelmébe. Megtanítja vadászni, megismerteti vele az erdő rejtelmeit, s óva inti a rá leselkedő veszélyektől. Vuk azonban bebizonyítja, hogy leleményessége, ravaszsága révén bármikor képes túljárni a vadász és hű kutyái eszén. Bátorságával még a kedves rókalányt is lenyűgözi.


Fazekas Anna - Öreg néne őzikéje

A verses formában megírt kedves kis mese az ember és az állat kölcsönös szeretetéről szól.

˝Mátraalján, falu szélén

lakik az én öreg néném,

melegszívű, dolgos, derék,

tőle tudom ezt a mesét.˝

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!