Győr és környéke

2017.12.18. 09:49

Tompa Eszter-gyilkosság: életfogytig börtönbe kerülhet a gönyűi férfi

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emeltek vádat S. Attila ellen.

kisalfold.hu

 Aljas indokból, különös  kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a  Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség egy férfi ellen, aki még 2003  szeptemberében Győrben elütött, majd megölt egy fiatal lányt -  tájékoztatott a főügyészség hétfőn.


 A vádirati tényállás szerint az akkor 23 éves férfi  figyelmetlenül vezetett, emiatt autójával fellökte az előtte  kerékpározó 22 éves lányt Győrben. A sértett az ütközéstől elesett  és elvesztette az eszméletét. A vádlott a halottnak hitt lányt a  csomagtartóba tette, majd elindult, de néhány perc elteltével  hangokat hallott a csomagtartóból.   

   

A férfi el akarta kerülni a baleset miatti felelősségre vonást,  ezért elhatározta, hogy megöli a lányt. Nem hajtott tovább úti  célja, Bőny felé, hanem egy földútra kanyarodott és egy fás-bokros  területen megállt. Kinyitotta a csomagtartót, a kézzel-lábbal  védekező lányt onnan kirángatta, több méteren át vonszolta, majd  legalább fél órán át ütötte-verte és fojtogatta.   

   

Miután a lány meghalt, a holttestet a helyszínen hagyta, az  autóval hazament, de sötétedés után visszament érte és a  Mosoni-Duna árterére vitte. Az autót egy elhagyatott helyen hagyta,  ismerősének pedig azt állította, hogy a járművet ellopták, emiatt  együtt feljelentést is tettek. Másnap az autót a rejtekhelyéről  ismeretlen helyre szállította.   

   

A lány a közlekedési balesetben legfeljebb nyolc napon belül  gyógyuló sérüléseket szenvedett. A bántalmazás következtében  halálát elhúzódó fulladás okozta.   

   

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlott életfogytig tartó  szabadságvesztéssel is büntethető.   

   

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság idén januárban  közölte, hogy a 36 éves gönyűi gyanúsított korábban soha nem látta  az áldozatot, s telefonált, amikor elsodorta a kerékpározó lányt. A  férfi a gyilkosság után az autót egy illegális szlovákiai bontóba vitte, ezért nem találták meg a rendőrök.   

   

A férfit idén január 11-én fogták el otthonában, miután egy  másik bűncselekmény miatt a rendőrség látókörébe került. A férfi beismerő vallomást tett.

Mint arról korábbi cikkünkben írtunk, úgy kezdődött a tragikus eseménysor, hogy S. Attila figyelmetlenségből elgázolta, amikor Eszter az édesanyjához kerekezett Sashegypusztán.


Azt hitte, hogy Tompa Eszter meghalt a balesetben. Pánikba esett, kislányára és élettársára gondolt, arra, hogy börtönbe kerül, elveszíti jogosítványát és – sofőr lévén – az állását. Meghozta az első rossz döntést: a lányt az autóba tette és elindult céltalanul. Kaparást hallott. A földútra hajtott. Ahogy kinyitotta a csomagtartót, látta, hogy a nő magához tért. Esztert a földre rakta, s ahelyett, hogy megkönnyebbült volna, még jobban megijedt a gondolatra, hogy feljelentik. Ekkor hozta a legszörnyűbb döntést: a szántóföldön talált bálamadzaggal megfojtotta a tragikus sorsú pincérnőt.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!