Győr és környéke

2019.02.08. 18:07

Több száz zsák szemetet szedtek össze a Győrbe bevezető főutak mentén

Volt olyan helyszín, ahonnét háromszor fordult a teherautó, mire el tudta hozni az összes zsákokat.

A Győr-Szol Zrt. Városüzemeltetési és Kivitelezési igazgatósága nagy figyelmet fordít a köztisztaság fenntartására. A munka keretében többek között kézzel és géppel seprik a burkolatokat, összeszedik az eldobált szemetet, illetve rendszeresen ürítik az utcai hulladékgyűjtőket és csikktartókat. Az alaptevékenység január közepén kiegészült a Győrbe bevezető főutak mentén történő kézi hulladékgyűjtéssel.


A dolgozók azóta több száz zsák szemetet szedtek össze, pedig még nem is értek végig teljesen, a Vámosszabadi irányába vezető út még hátra van. Volt olyan helyszín, ahonnét háromszor fordult a teherautó, mire el tudta hozni az összes zsákokat. Szomorú tapasztalat, hogy azon utak mentén, ahol szemétszedés néhány hete indult, napjainkban újra lehetne kezdeni a kézi hulladékgyűjtést.


A városba bevezető utak melletti szemétszedés és a zugszemét eltakarítása egyébként nem is mindenhol a Győr-Szol Zrt. feladata lenne, a vonatkozó helyszíneken a föld és az erdőtulajdonosok kötelessége a tisztaság fenntartása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!