Győr és környéke

2019.05.23. 09:00

Több mint ötvenen dolgoztak országszerte a győri dialízisközpont támogatásáért

Három éve szervezte meg a halászi Aminger Edina kozmetikus, s mostanra országossá bővült az az akció, melyhez a szépségiparban tevékenykedő szakemberek csatlakozhattak.

Kisalföld napilap

Több mint ötvenen dolgoztak a győri dialízisközpont veseelégtelenséggel küzdő betegeinek mosolyáért, s gyűjtöttek össze 1,3 millió forintot.

A jótékony szépítészek közül többen már harmadszorra csatlakoztak az akcióhoz.

Szempillarakás közben támadt még 2017-ben egy ötlete Aminger Edina halászi kozmetikusnak. Mi lenne, ha éjszakai szolgáltatást nyújtanának az elfoglalt édesanyáknak? Mindezt jótékonykodással egybekötve. Így született meg két éve a „Szépségest a gyermekekért" elnevezésű program gondolata. Az akkori rendezvény sikerén felbuzdulva azóta már harmadszor szervezte meg a napokban a „Szépségest a betegek mosolyáért" című akciót, melyhez minden eddiginél több szépítész csatlakozott. 

 

– Idén először országossá bővült az akciónk. A kezdeményezésről egy promóciós anyagot állítottam össze, melyet több fórumon is népszerűsítettem. Ennek is köszönhető, hogy több mint ötven szakember csatlakozott tizennyolc szépségszalonból a programhoz, köztük kozmetikusok, masszőrök, fodrászok, de pedikűrt, manikűrt, szempillaépítést, műkörömépítést, vagy sminket is lehetett igényelni ezen a napon. Sőt, az egészséges mosolyhoz hozzájárult egy fogorvos is, dr. Varga András, aki szépészeti fogkő-eltávolítást végzett, továbbá egy budapesti patika, ahol különféle szűréseket vállaltak. Három cég külön felajánlást is tett – tudtuk meg Aminger Edina ötletgazdától. 

Aminger Edina ötletgazda

Aminger Edina ötletgazda

A halászi kozmetikus szervezői tehetségét is dicséri, hogy a megyei csatlakozók mellett az ország különféle pontjairól is jelentkeztek Kecskeméttől a Heves megyei Atkárig. A pozitív hívó szót sokan ismeretlenül is meghallották. És hogy is zajlik a program? A szépítészek már januárban meghirdették a májusi szombat délutánt: a szakemberek munkájukat, idejüket, az alapanyagokat ingyen adták. A vendégek által befizetett összegek pedig jó célt szolgáltak: a győri dialízisközpont támogatására ajánlották fel a befizetett forintokat. 

 

– Édesanyámat, akit sajnos nemrég elveszítettünk, több mint hat évig odaadóan kezelték a győri dialízisközpontban. Csodálatos, emberséges nővérek, orvosok dolgoznak ott a betegekért, akik kellemesen tölthetik ott el a kezelések idejét. Már eddig 1 millió 260 ezer forint jött össze, de még várunk befizetéseket. A Lash Box után a jánossomorjai Kati Kozmetika dolgozói gyűjtöttek a legtöbbet ebből. A központ felé a kérésünk, hogy ebből az összegből a betegek és a nővérek mosolyára is jusson – fogalmazott a kozmetikus, aki egy Facebook-csoportot is létrehozott. A Szolgáltatók egy mosolyért csoporthoz bárki csatlakozhat a szépségiparban tevékenykedő szakemberek közül. Edina egy nonprofit szervezet létrehozását tervezi, hiszen mára nagyon nagy méretűvé duzzadt az akció. 

A Heves megyei Atkárról is segített egy lelkes csapat.

A Heves megyei Atkárról is segített egy lelkes csapat.

A szépségest minden szolgáltatónál kellemes hangulatban telt, s a vendégek is örömmel szépültek úgy, hogy még egy jó ügyet is tudtak ezzel támogatni. Érdeklődésünkre többen is elmondták: jövőre is szívesen csatlakoznak a nagyszerű kezdeményezéshez. 

 

Dr. Ónody Zsolt, a győri dialízisközpont orvos igazgatója alig hitte el a történteket, hiszen ilyen példátlan összefogást eddig még nem tapasztalt: „Pozitív, meseszerű ez a fajta jótékonykodás. Előfordul, hogy az alapítványunkat támogatják az adó egy százalékával, vagy magánszemélyektől, akár gyógyszergyártó cégektől érkeznek befizetések. De ilyen egyedülálló kezdeményezésnek még nem voltunk részesei. Az is meglepett, milyen sokan csatlakoztak, illetve maga az összeg is. Osztályértekezlet szintjén előterjesztem, s megbeszéljük, mire fordítjuk." A támogatást június 3-án délután 2 órakor adják át. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!