Győr és környéke

2018.12.11. 15:40

Több mint 1000 euróért versenyeztek a diákok a győri PÁGISZ-ban - fotó

A hagyományos Pattantyús napon az ország minden részéből, többek közt a fővárosból, Miskolcról, Szegedről érkeztek diákok az egyik legnagyobb presztízsű nyugat-dunántúli szakmai versenyre.

Szeghalmi Balázs

"Mindenki nyertes"


"A Legrand KNX versenyen elsőként elméleti tesztet oldottak meg a tehetséges diákok, majd szerelési feladat során adtak tanúbizonyságot gyakorlati tudásukról" – mondta Hatos Hajnalka, a PÁGISZ igazgatója.


Kummer Zoltán, a Legrand Zrt. munkatársa hangsúlyozta: "mindenki nyertesként távozhat a versenyről, hisz az ország legjobb elektronikai szaktanulói mérték össze tudásukat". A győri PÁGISZ-ban rendezett megmérettetés színvonaláról sokat mond, hogy az Európai Szakképzési hét regisztrált versenyének ismerték el.


A verseny szép győri sikerrel zárult. Rábai Balázs a képzeletbeli dobogó második fokára, Tóth Krisztián pedig a tetejére állhatott. Utóbbi diáknak a Vidanet különdíjat ajánlott fel. Mindkét PÁGISZ-os diák felkészítő tanára Hegedűs József volt.


Értékes díjak


A Pattantyús napon megtartották a hagyományos nyomtatott-áramkör-tervező versenyt is, immáron 23. alkalommal. Itt az első öt helyezettet jutalmazták a KATEK, az E.ON, a Győri Önkormányzat, a Széchenyi-egyetem, a Sick Kft. és a Győri Műszaki Szakképzési Centrum jóvoltából.


Elsőként Garad Ágoston, a Váci Boronkay György Műszaki Szakgimnázium és Gimnázium diákja végzett. A legjobb győri induló Borsó Ádám volt a PÁGISZ-ból. A két versenyszámban helyezést elérő diákok összesen több mint 1000 euró értékű nyereménnyel gazdagodtak úgy, hogy több ajándék segítségével tovább gyarapíthatják tudásukat.


Határon túli versenyzők


Ráadásul kicsit "nemzetközi" volt a Pattantyúsban tartott két vetélkedő, mivel határon túli tanulók is részt vettek. A legeredményesebb határon túli versenyző Adam Šlechta Jihlava volt a nyomtatott-áramkör-tervező versenyen. Az eredményhirdetés során elhangzott, hogy súlyos szakember hiány van hazánkban, s remélhetőleg az idei Pattantyús napon induló diákok közül minél többen maradnak szakmában itthon. Úgy legyen.

 

A szakmai verseny győztese, Tóth Krisztián (b) és második helyezettje, Rábai Balázs (j) felkészítő tanárukkal, Hegedűs Józseffel az iskola aulájában.

A szakmai verseny győztese, Tóth Krisztián (b) és második helyezettje, Rábai Balázs (j) felkészítő tanárukkal, Hegedűs Józseffel az iskola aulájában.

Múltidéző írás a Pattantyús-testvérekről


A győri ipari szakgimnázium és szakközépiskola névadójáról, Pattantyús-Ábrahám Gézáról és testvéréről, Imréről, kettejük kalandos életéről múltidéző írást olvashatnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!