Győr és környéke

2017.12.06. 08:05

Tizenöt autó kerekét szúrták ki Marcalváros II-n Győrben - fotók

Az éj leple alatt 15 (!) autó gumiját szúrták ki Marcalváros II-n. Ezek közül hat kocsi egymás mellett parkolt. A vandalizmus a Déry és az Örkény utca sarkán történt pár napja. Az autósok kára 450-500 ezer Ft.

Szeghalmi Balázs

"Amikor az autónkhoz mentem reggel, láttam, hogy baj van. Többen egyszerre nézték a kerekeket" - kezdte Olvasónk. A többségnek két kereke bánta a támadást. Egy lakó aznap éjjel 1-kor indult munkahelyére. Ő nem látott semmit, a támadás feltehetően 1 és 3 óra között történt.


Gumikra utaztak a vandálok


"Többször hallottam ugyanilyen károkozásról Marcalvárosban. Városi legendának hittem, hogy egyesek ilyen gaztettre vetemedjenek. Most a saját bőrünkön tanultuk meg a leckét" - mondta Olvasónk. Így folytatta: "fél éve az autónkat törték fel, vittek belőle minden mozdíthatót. A sérült guminkat nem tudták megmenteni a műhelyben. Annyira roncsolódott a vágástól az anyag, hogy nem lehetett összehúzni. Mivel azonos tengelyen nem futhat más-más kerék, két használt gumit kellett vásárolnunk 30 ezer Ft-ért".


Parkolási nézeteltérésből fakadó bosszú állhat a rongálások mögött? - kérdeztük. Korábban a Vásárcsarnoknál, pár hete Vízivárosban szúrták ki egy autós abroncsát parkolási villongás miatt. "Ezt a verziót kizárnám. Nem állítom, hogy könnyű helyet találni, gyakran szabálytalanul parkolnak a környéken, de más győri negyedekhez képest viszonylag elfogadható a helyzet. Leszámítva a reggeli csúcsot, amikor iskolába, oviba hozzák a gyerekeket a szülők" - hallottuk.

 

Fotó: Olvasó

Olvasónk kocsijának egy abroncsát szúrták ki, azt nem lehetett megmenteni. Így kénytelenek voltak két használt gumit venni 30 ezer Ft-ért. Fotó: Olvasó


Hat autós tett rendőrségi bejelentést


A lakók a rongálást követően kihívták a rendőröket, jegyzőkönyv készült. A pórul járt autótulajdonosok indokoltnak tartják köztéri kamerák felszerelését itt. "A közelben van dohánybolt, ennek a külső kamerája veszi az utca egy részét. Véleményem szerint nem a véletlen számlájára írható, hogy azokat a kocsikat békén hagyták, melyek benne voltak a kamera látókörében" - mondta Tudósítónk. A kisalföldi megyeszékhelyen több mint 100 rendőrségi kamera figyeli a várost. A győri hálózat értéke meghaladja a 100 millió Ft-ot, a rendszert évről évre fejlesztik az önkormányzat támogatásával.


Az autósok közül többen bejelentették az esetet a Győri Rendőrkapitányságon. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtó munkatársa kérdésünkre közölte: hat gépjármű abroncsának kiszúrása miatt indítottak eljárást. Hat tulajdonos látta tehát értelmét a rendőrségi bejelentésnek, a többiek inkább szitkozva szerelőhöz mentek. "A Bűnügyi Osztály garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. Bővebb tájékoztatást - a nyomozás érdekeire hivatkozva - nem áll módunkban adni az eljárásról" - tájékoztatott a rendőrség.

Jövőre érkezik a köztéri kamera


A kiszúrt gumik után sovány vigasz az autósoknak, de jó hír, hogy a köztéri kamera ügyében nyitott kapukat döngetnek.


"A képviselői keretemből idén 2 millió Ft-ból fejlesztettük a kamera hálózatot Marcalvárosban I-II-n. A Marcal Étteremmel szemben azért szereltünk kamerát, mert ott is autók kerekeit szúrták ki, visszapillantó tükröket törtek le, felniket loptak. A következő kamera a Déry és az Örkény utcába érkezik jövőre" - mondta a terület önkormányzati képviselője, Rózsavölgyi László. Marcalváros I-n a Págisz-nál teret, II-n az Illyés Gyula utcában parkolókat őriz kamera.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!