Győr és környéke

2019.05.11. 09:25

Tisztítják a hálózatot - Tartalékoljanak vizet Pinnyéden és ezeken a Győr környéki településeken

Győr-Pinnyéd városrészben, Abda, Börcs és Ikrény településeken május 13-tól 18-ig érdemes lesz ivóvizet tartalékolni, mivel a vízhálózat tisztítása miatt elszíneződött ivóvízzel találkozhatnak az ott lakók. Ingadozhat a víznyomás és átmeneti vízhiány is előfordulhat.

Éjszakánként (hétfőtől péntekig éjjel 11 órától hajnali 4-ig) a fenti körzeteket ellátó ivóvíz főnyomó vezetékeket tisztítja a szolgáltató. A fürdést 23 óráig célszerű lesz befejezni, éjszakára vizet félretenni, a mosást pedig a délutáni, esti órákra ütemezni.


Pinnyéd körzetében nem csak éjszaka, hanem nappal is (munkanapokon 8 órától 14 óráig) dolgozni fognak a Pannon-Víz szakemberei és utcáról utcára haladva át fogják öblíteni a pinnyédi vízvezetékeket.

Pinnyéden nemcsak éjszaka, hanem 8 és 14 óra között is számíthatnak elszíneződött ivóvízre, ingadozó a víznyomásra és átmeneti vízhiányra.


Az ivóvíz a karbantartás ideje alatt is fogyasztható, de minden alkalommal ivóvizes tartálykocsit is irányítanak az érintett körzetekbe.


Hogyan tisztítanak?


Az alkalmazott sűrített levegős öblítés mellékhatása, hogy apró légbuborékok fehérre színezhetik a csapvizet. Ez kiengedve néhány perc alatt eltávozik, és a víz újból átlátszó lesz. Az új módszer sokkal hatékonyabb és gyorsabb a hagyományos vízöblítésnél, a víz felhasználása pedig jóval kevesebb.

Hol tisztítottak?


Idén tavasszal a tisztítást elvégezték Győrújfalu, Győrzámoly, Győrladamér, Dunaszeg, Dunaszentpál, Mecsér, Vámosszabadi, Kisbajcs településeken, Győrben Nagybácsa, Kisbácsa, Szitásdomb, Víziváros és a Bácsai út környéki körzetekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!